La mascareta tornarà a ser obligatòria al carrer

Contrast majúscul entre les mesures anunciades ahir pel president Pedro Sánchez per controlar la sisena onada de la pandèmia i les que entraran en vigor aquesta setmana a Catalunya, pendents del pronunciament del TSJC. A l’Estat, s’imposa novament l’obligatorietat de la mascareta a l’aire lliure, amb un reguitzell d’excepcions: fer esport o estar en espais naturals com la platja o la muntanya, quan s’estigui sol o amb la unitat familiar, i quan es pugui mantenir la distància d’1,5 metres. Així es va acordar en la conferència de presidents que es va celebrar ahir a la tarda i a la que va reaccionar Pere Aragonès, qualificant les mesures anticovid de “tèbies”.

Aragonès lamentava la falta de valentia del Govern espanyol a l’hora de plantejar mesures efectives per reduir la interacció social.

La meva sensació és que la mesura s’ha pres per fer veure que es prenen decisions que no pas per la seva efectivitat, degut al context actual de creixement de contagis i el risc sobre el sistema sanitari. És necessari –i així ens ho aconsellen des de l’àmbit científic i sanitari– reduir la mobilitat i la interacció social.

El president de la Generalitat va defensar el pla anticovid de Catalunya, que ha d’entrar en vigor la nit de dijous a divendres i implica el tancament de l’oci nocturn i la reducció d’aforaments interiors a la restauració (50%) i als espectacles culturals i esportius (70%).

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decideix avui sobre les restriccions proposades per la Generalitat que afecten drets fonamentals. És a dir, si es avala o no l’aplicació del toc de queda nocturn, entre la una i les sis de la matinada, la limitació de les reunions a 10 persones i l’aforament del 70% en cerimònies religioses.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.