La meitat dels ingressats per Covid a l’Hospital de Calella no estan vacunats

La campanya de vacunació contra la Covid continua realitzant-se a la Fàbrica Llobet-Guri de Calella

De les 35 persones que estan ingressades a l’Hospital Sant Jaume per Covid, la meitat no tenen la pauta completa de vacunació. Així ho ha confirmat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que ha actualitzat les dades d’impacte de la malaltia en el centre calellenc. Des de dilluns, s’han registrat 22 nous ingressos i s’han donat 14 altes. A més, notifica 2 morts més per coronavirus.

La meitat dels pacients ingressats per Covid a l’Hospital de Calella no estan vacunats o bé tenen la pauta incompleta. Representen el 51% de les 35 persones que s’hi estan atenent actualment. La pressió hospitalària creix perquè s’han passat dels 28 llits ocupats a principis de setmana als 35 actuals. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha informat que en aquest interval de temps s’han registrat 22 nous ingressos i s’han donat 14 altes. També ha notificat 2 morts més per coronavirus.

A Calella, la proporció entre ingressats sense vacuna o amb pauta completa és de 51 a 49. A Blanes, la relació és de 77 a 23. Al conjunt de Catalunya, el 77% de les persones que han hagut d’entrar a l’hospital per Covid no estaven vacunades.

A l’organisme sanitari hi ha 19 professionals positius i en aillament per la Covid.

Per tot plegat, s’insisteix en la importància de seguir aplicant les mesures de seguretat, que passen per la reducció de la interacció social i l’ús de la mascareta en interiors i exteriors, quan no es pot mantenir la distància de seguretat. A més, rentat de mans freqüent, ventilació dels espais i distància.

Els indicadors epidemiològics locals van a la baixa

Les autoritats sanitàries apunten que ja s’ha superat el pic màxim de la cinquena onada i això es percep en els indicadors epidemiològics locals, que mostren una petita millora. Així doncs, l’índex de risc baixa dels mil punts per situar-se en els 803,78, encara en un nivell molt alt. La taxa de reproducció en el 0,67 manté l’epidèmia en fase de contenció.

Segons el BIOCOMSC, en els últims 7 dies s’han diagnosticat 90 casos nous per mitjà de PCR o test d’antígens. L’acumulat de dues setmanes eleva la xifra als 238 positius.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *