La Minerva perd una línia d’I-3 pel curs vinent

La direcció i l’AFA de La Minerva estan en la lluita per recuperar la línia d’I-3 que el Departament d’Educació ha decidit tancar per al curs vinent, tal com han confirmat des del centre a Ràdio Calella TV un cop conclòs el procés de preinscripció. L’escola ha rebut 19 sol·licituds – 9 de les quals d’alumnat amb necessitats especials per motius socioeconòmics –, una xifra que se situa per sota d’inscrits a la resta de centres de la ciutat: 37 al Far, 46 a l’Escola Freta i 66 a l’Escola Pia, que podria obrir una tercera línia amb el vistiplau dels Serveis Territorials d’Educació. Són dades aportades per Calella en Comú Podem, que ha expressat públicament la seva preocupació per la situació de segregació escolar que s’ha posat en evidència i penalitza especialment a la pública. Davant d’això, els comuns reclamen que s’apliquin mesures correctives per garantir una distribució equitativa de l’alumnat vulnerable i que hi hagi el compromís a escala municipal per prestigiar La Minerva i resituar-la entre les preferències de les famílies de Calella per a l’escolarització dels seus fills i filles.

Calella en Comú Podem ha anunciat una moció que es debatrà en el ple ordinari de finals de juliol per reclamar al Departament d’Educació que garanteixi la distribució equitativa de l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu per motius socioeconòmics entre les escoles públiques i concertades de Calella. Aquests representaran el 49% dels nens i nenes d’I-3 que tindrà La Minerva, gairebé el doble que a la resta de centres. Segons dades aportades pel partit del resultat del procés de preinscripció, tant a El Far com a les dues concertades, el percentatge rondarà el 25%.

Cliqueu sobre la imatge per accedir al contingut de la moció de CECP sobre el procés de preinscripció a Calella

Alhora, els comuns reivindiquen que des de l’àmbit municipal s’aprofitin les eines disponibles per lluitar de manera efectiva contra la segregació escolar. El portaveu Sebastián Tejada recorda a Ràdio Calella TV que és gràcies a la tenacitat del seu partit que s’ha signat un Pacte contra la segregació escolar i la ciutat s’ha dotat d’un Pla Educatiu Entorn i d’una oficina d’escolarització, des d’on es pot avançar cap a la igualtat d’oportunitats dels infants.

Fa dos anys, cap grup del govern ni de l’oposició pensava que hi havia segregació escolar, excepte nosaltres. Ara, com a mínim, tothom ho accepta (…) Comencem a tenir les eines, però a lluita efectiva contra la segregació escolar encara no ha començat i els resultats del procés de preinscripció ho confirmen.

El portaveu Sebastián Tejada també ha expressat la seva preocupació per la pèrdua d’una de les dues línies que ha tingut La Minerva, i que una de les concertades n’obri una tercera. “S’ha permès que l’Escola Pia tingui una oferta excessiva”, ha sentenciat el líder dels comuns, responsabilitzant-ne als organismes que defineixen els criteris que regeixen el procés d’escolarització.

Al final, qui decideix és el Departament d’Educació a través dels Serveis Territorials, i aquí no han estat prou fins. Han permès una sobreoferta que ha conduït a una situació en la qual La Minerva segurament perdrà la segona línia, i si no ho fa serà per una qüestió no especialment bona, que és concentrant l’alumnat que arriben després de la matriculació, i que acostumen a tenir necessitats especials.

El portaveu de Calella en Comú Podem ha definit en termes de “catastròfic” el resultat de la preinscripció escolar, considerant que contribueix a desprestigiar la imatge de l’Escola La Minerva, sense cap tipus de motiu. En aquest sentit, reitera que l’accés a l’educació en condició d’igualtat és un dret a preservar i un dels pilars de la societat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.