La Minerva preveu tancar el curs amb pocs alumnes a les aules

Escola La Minerva00000000

El final de curs a l’Escola La Minerva es farà amb les aules pràcticament buides i amb bona part del professorat treballant a distància. Una setmana més tard del que permet el pla de desescalada, dilluns vinent les escoles públiques i privades de Calella tornaran a obrir amb els condicionants i les mesures que ha ordenat el Departament d’Educació. Es prioritzarà la tornada de l’alumnat d’infantil amb progenitors que han d’anar al seu lloc de feina i, a primària, els que tanquen etapa. La directora Irene Castellar ha detallat com serà a partir d’ara el dia a dia a l’escola.

En una entrevista al programa La Ciutat, la directora de l’Escola La Minerva ha explicat quina ha estat l’acollida que ha tingut entre les famílies la possibilitat que els nens i nenes tornin a l’aula per encarar les últimes dues setmanes del curs 2019-2020.

Ens consta que vindran pocs alumnes d’infantil. De sisè de primària és diferent perquè tanquen etapa i els acompanyem per fer el pas a l’Institut, i ens consta que vindran més alumnes. Però d’infantil, pocs.

No s’arribarà al màxim d’alumnes per aula, ni tampoc es produirà un retorn generalitzat del professorat. Només aquell necessari sempre i quan no tingui la consideració de risc, a partir de l’enquesta feta per part del Departament d’Educació.

Igualment, l’escola ha enllestit el protocol de seguretat propi per prevenir la transmissió del coronavirus. La normativa obliga que el professorat dugui sempre un equip de protecció.

Tant a l’entrada com a la sortida del centre, els alumnes s’hauran de rentar amb el gel, cada cop que vagin al pati, quan utilitzin una joguina s’haurà de desinfectar, els mestres hauran d’anar amb mascareta o pantalla protectora. L’alumnat de sisè haurà de portar mascareta fins que entri a l’aula, on ja es garanteix la distància de 6 metres quadrats.

La distància de seguretat és la mesura que es mantindrà de cara al curs escolar, segons la informació que ha donat a conèixer Educació. Això obligarà a desdoblar les aules tot i que les escoles adverteixen que no tenen prou espai dins les seves instal·lacions. La directora de l’Escola La Minerva diu que continuen a l’espera de rebre indicacions més precises per part del departament i que treballen amb l’Ajuntament per trobar on podran posar pupitres.

Les aules que ens queden son petites i no hi cabrien els alumnes si s’han de desdoblar les aules. Ens caldran els espais extres.

En una recent entrevista a Ràdio Calella TV, la tinent d’Alcaldia d’Educació, Montserrat Mateu, va referir-se a la possibilitat que les escoles puguin utilitzar el Pavelló Municipal o fins i tot establiments turístics privats per permetre que el curs 2020-2021 es pugui iniciar de forma presencial per a tot l’alumnat calellenc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat