La Montnegre presenta la seva última elaboració al Barcelona Beer Festival

És la Barretina, una IPA amb nots de caramel i pinya, amb la qual la cervesera artesana de l’Alt Maresme aspira tornar a rebre el reconeixement dels professionals, com va passar l’any passat amb la medalla d’or del Barcelona Beer Challenge per una English Barley Wine. També es tirarà l’Ermitana, la primera de la família de La Montnegre.

Pere Badalló, de La Montnegre, ha explicat a Ràdio Calella TV la història de la Barretina, la novetat que portaran al Barcelona Beer Festival que es celebrarà aquest cap de setmana. Neix de la relació de la cervesera amb el restaurant La Boina, que els va fer l’encàrrec d’una IPA que s’ajustés als paladars de la seva clientela. D’aquí aquesta elaboració, de gust “maltós” i amb notes de pinya.

És una cervesa que requereix una certa presència de llúpol, menys que el normal perquè és una IPA de perfil meltós: té moltes notes de caramel que li donen un retrogust molt bo. Només fem servir un sol llúpol que dona notes de pinya, que fa que entri molt fàcil. Té 6 graus i és poc amarga.

La Montnegre ha produït un sol lot de la Barretina, a l’espera de la resposta que n’obtingui de la clientela.

Badalló es mostra confiat en la qualitat d’aquesta elaboració i en les possibilitats de repetir el reconeixement que van rebre l’any passat del certamen barceloní amb l’Atorrentada. Admet que tornar-hi a ser, una altra edició, ja és tot un orgull.

Volem fer cultura cervesera i haver passar de visitant a poder-hi participar com a professionals de la cervesa, ens fa especial il·lusió. Més perquè l’any passat vam guanyar la medalla d’or en la categoria d’English Barley Wine, una de les més complicades, i que esperem tornar a repetir.

El Barcelona Beer Festival es celebra des d’avui i fins diumenge a la Farga de l’Hospitalet.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *