El 85% de la recaptació de les multes per trencar el confinament serà per a l’ajuntament

Calella rebrà la gran part dels ingressos de les multes per trencar el confinament que va interposar la Policia Local des de la declaració de l’estat d’alarma, quan van entrar en vigor les restriccions de mobilitat. Finalment, el Departament d’Interior ha atès la petició del món municipalista, que des d’un primer moment va reclamar quedar-se amb l’import de les sancions per poder afrontar les mesures i accions que s’han hagut de posar en marxa com a conseqüència de la crisi sanitària. Segons l’últim recompte oficial, a Calella es van interposar 911 denúncies per sobrepassar els límits fronterers establerts. Les infraccions comportaven sancions econòmiques que anaven dels 601 als 30.000 euros. Pel cap baix, això dona un muntant total de 547.511 euros. La quantia econòmica a ingressar correspondria al 85% de la recaptació efectiva.

En el cas de Calella, la recaptació de les multes per trencar el confinament podria anar dels 465.000 als 233.000 euros, en funció de les rebaixes a què es puguin acollir les persones sancionades.

Sigui com sigui, els ajuntaments es quedaran el 85% dels imports cobrats, tal com es recull en l’acord entre el Departament d’Interior i les dues entitats municipalistes del país. Això varia substancialment el posicionament inicial del Govern català, contra el qual es va revoltar l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, que fins i tot va fer arribar una carta al conseller Miquel Buch en què posava de relleu la importància que, en un context de crisi social i econòmica derivada de la Covid, aquests diners es quedessin als ajuntaments.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Candini assegurava que lluitaria fins al final perquè els diners es quedessin a les administracions locals.

Ja fa molts dies que se sap que aquests diners no van als ajuntaments sinó que se’ls queda la Generalitat, doncs de cap de les maneres! Lluitaré al màxim perquè al final són els ajuntaments i les policies locals que han fet els controls, han dedicat esforços i fet hores extres, però seguir el confinament no és fàcil.

Durant el període de confinament, a Catalunya es van efectuar un total de 142.766 denúncies per infringir la Llei de salut pública i la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana. Aquestes, 73.200 les van imposar els Mossos d’Esquadra i 69.566 les Policies Locals de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *