La Montnegre suma un nou reconeixement per la cervesa Atorrentada

El Concurs Internacional de Vins i Cerveses que se celebra a la ciutat francesa de Lió, un dels més prestigiosos del sud d’Europa, ha premiat una de les birres que elabora la cervesera La Montnegre. Li ha concedit l’or per l’Atorrentada, una “doppelbock” amb fort caràcter, de producció de proximitat i compromesa amb el territori. De la venda de cada ampolla, cinc cèntims es destinen a les neteges del fons marí que realitza el Club Esportiu Subaquàtic de Calella (CESC). Un nou reconeixement que omple d’orgull als tres altmaresmencs calellencs apassionats de les cerveses artesanes que hi ha darrera aquest projecte: Pere Badalló, Adrià Dangla i Santi Triviño.

La Montnegre ha sumat un nou reconeixement de projecció internacional per a la segona cervesa artesana que van produir d’ençà que van començar a caminar en aquest món, al que hi van entrar per la seva passió per la birra de qualitat. Pere Badalló, de La Montnegre, celebra el premi que l’Atorrentada ha guanyat al concurs de Lió.

En el concurs de Lió ha guanyat un or dins de les cerveses d’estil alemany lager, en aquest cas una doppelbock. Per a nosaltres és una gran alegria perquè fem les cerveses amb passió, amb totes les ganes de fer-ho el millor possible, i haver guanyat premis en dos dels concursos més importants del sud d’Europa la classifica com una de les elaboracions del país amb més potència i prestigi.

2e60de6e-2bcf-4377-adde-814b9e73379fL’Atorrentada va guanyar una medalla de plata al Barcelona Beer Festival del 2019 i ha estat considerada la millor artesana a l’última edició de la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu. De totes les varietats que produeix La Montnegre, és una de les birres més suaus, però amb caràcter al paladar.

Com l’estil requereix, és una cervesa amb predomini de les maltes per sobre dels llúpols, amb unes notes fortes de pa i brioixeria, i amb un final de fruita negra seca. És la segona cervesa que vam fer, gairebé som l’única cervesera catalana que la produeix de manera regular, tot i que té una complicació extrema, en fem un lot l’any. I aquesta amb la il·lusió que la vam tirar endavant gràcies a un Verkami.

L’Atorrentada rep aquest nom per vinculació amb el territori: perquè s’enfosqueix com ho fa el Montnegre quan hi ha grans xàfecs que baixen pels barrancs del massís. El compromís va més enllà perquè de cada ampolla que venen, La Montnegre destina cinc cèntims a les neteges del fons marí del Mediterrani que realitza el Club Esportiu Subaquàtic de Calella.

És la segona cervesa artesana que han produït des de la seva creació. Es van estrenar amb l’Ermitana –una APA amb la que han finançat la reconstrucció de l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda–; i van seguir amb l’Atorrentada, l’English Barley Wine en col·laboració amb Cerveza Rondadora, la Barretina, No diguis blat –medalla de plata a la BBF del 2019–, i l’Atorgelada, de la qual n’han fet una producció limitada de 216 ampolles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *