La nova escola no es dirà Salicrú

Imatge d’arxiu

A partir del pròxim curs escolar 2018-2019, el centre educatiu calellenc deixarà d’estar associat al teòleg Carles Salicrú. El Consell Escolar va acordar ahir canviar el nom de l’equipament municipal pel d’una de les tres propostes que es posaran sobre la taula i que podrà votar, únicament, la comunitat educativa. És a dir, mestres, mares i pares dels alumnes actuals. Cap de les alternatives podrà recollir el cognom Salicrú, tal com demana l’Ajuntament de Calella a partir de l’aprovació d’una moció en què es posava de relleu el caràcter misògin i poc democràtic dels seus pensaments. Tampoc s’atén la petició de celebrar una consulta popular perquè el conjunt de la ciutadania pugui dir-hi la seva.

La decisió sobre el futur nom de l’escola que acaba d’estrenar instal·lacions es prendrà de portes endins. En totes les fases del procés, des de la proposició d’alternatives fins a l’elecció final. És l’acord del Consell Escolar del Salicrú, que bloqueja la possibilitat defensada per l’AMPA de mantenir-ne el cognom.

La directora del Salicrú, Anna Codina, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que es va descartar d’entrada atenent a la voluntat ciutadana recollida pel plenari.

No és que es vetés. Després de les taules rodones i la moció en què s’argumentava la petició, vam entendre que s’havia de canviar el nom (…) Vam debatre molta estona però com que no es va arribar al consens es van establir votacions i es va aprovar per majoria simple.

Qui farà la proposta de noms serà l’Ajuntament de Calella, el professorat i en últim terme l’AMPA, que ha decidit organitzar un procés participatiu entre els alumnes de Cicle Superior. Aquest haurà d’estar enllestit perquè la idea és que les tres alternatives estiguin concretades a finals de maig i les votacions es realitzin durant el juny.

Els pares van voler que el nom sortís a partir d’un treball de recerca dels alumnes de Cicle Superior i ells n’escollirien un per fer la proposta.

Les votacions es faran en un punt habilitat dins les instal·lacions de l’equipament educatiu. El calendari exacte i la logística s’està acabant de perfilar. En tot cas, el procés s’haurà d’haver completat perquè l’escola comenci el curs 2018-2019 amb el canvi de nom materialitzat.

Des de la direcció del Salicrú es confia que d’aquesta manera es posi punt i final a la polèmica que ha envoltat el centre en les darreres setmanes.

Esperem que sigui un nom que agradi a tothom i que la polèmica que s’ha generat s’acabi.

La normativa estableix que el canvi de nom ha de comptar amb l’aval d’almenys 2/3 dels membres del claustre escolar i de l’Ajuntament de Calella, que serà qui traslladi la petició al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya perquè la ratifiqui.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Anna Codina, directora de l’Escola Doctor Carles Salicrú, a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *