La nova junta de la Colla, decidida a recuperar “fal·lera gegantera”

Membres de la colla en l’última sortida a Mataró

Oriol Terricabras és el nou cap de colla dels Geganters i Grallers de Calella. Encapçala una junta directiva renovada i integrada per vuit persones: Marina Vergés, secretària; Xavier Dosil, tresorer; i les vocalies de Sara Vicens, Marta Tarridas, Mariceli Santarén, Sílvia Torres i Georgina Riera. El seu objectiu passa per recuperar l’activitat perduda durant els dos anys de pandèmia i que Calella torni a viure “fal·lera gegantera”.

En una entrevista al programa La Ciutat, Oriol Terricabras ha expressat la determinació de la nova junta per recuperar activitat i aconseguir que els Gegants de Calella estiguin molt presents i participin del màxim d’activitats durant l’any.

Volem tenir una relació molt estreta amb tots els membres de la Colla i sobretot apropar-nos al poble. Volem participar en tots els esdeveniments, no només per les festes majors. Per exemple, també en els actes més institucionals i acudir a les escoles.

La colla encara es ressent de l’impacte de la pandèmia quan es va aturar en sec tota l’activitat cultural, més encara la que comportava risc d’aglomeracions. Ara volen recuperar-la i ho afronten aquesta nova etapa amb molta il·lusió.

Actualment en formen part una seixantena de membres, de totes les edats, incloent també el grup de gralles. Terricabras explica que van justos de portadors i que per això organitzaran classes per preparar gent que pugui aixecar els gegants de Calella.

En Quirze i la Minerva pesen entre 60 i 80 quilos; en Bernat i l’Elisenda es queden a la meitat. Per tant, un portador ha de tenir unes capacitats físiques que li permetin aguantar-los durant una estona. Perquè es tracta de fer equips de 3 o 4 persones per gegant per anar-se rellevant.

Les persones interessades en participar amb la Colla de Geganters i Grallers de Calella poden contactar-hi enviant un correu electrònic a info@gegantscalella.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *