La pancarta dels presos polítics i el llaç groc reben les colles de la Trobada de Gegants

Els símbols reivindicatius tornen a mostrar-se a l’Ajuntament de Calella després d’un inici de Festa Major en què ERC i la CUP, des de l’oposició, n’han fet notar l’absència amb missatges publicats a través de les xarxes socials. Els balcons de l’edifici consistorial van lluir divendres i dissabte, pel pregó i la diada castellera, els domassos amb l’escut de la ciutat. “Demà intentarem que això canviï”, deia ERC en una publicació al seu perfil de Facebook. El partit republicà no ha volgut donar-ne més detalls. De la seva banda, des del Govern Municipal s’ha explicat que “han facilitat” la col·locació de la pancarta i el llaç groc.

La presència dels símbols que reclamen l’alliberament dels presos socials i polítics empresonats va ser aprovada en el decurs de l’últim Ple Municipal a instàncies d’ERC i la CUP, que van presentar la proposta secundada també per JxC.

L’absència de la pancarta i el llaç groc en els primers dies de Festa Major -tal com es pot veure en les retransmissions que Ràdio Calella TV va fer del pregó i de la diada castellera- va ser rebuda amb “decepció” per part dels republicans, tal com feien constar ahir en una publicació compartida a les xarxes socials en què alhora anunciaven la seva intenció de “canviar-ho”. Amb tot, no han volgut concretar com hi han intercedit.

Des de la CUP també es feia notar l’absència del llaç groc al balcó durant la diada castellera. El partit i la seva regidora, Núria Freixas, han declinat ocupar els espais reservats a les autoritats pels actes institucionals de Festa Major. Se l’ha vist a plaça, acompanyada de membres de l’assemblea local, portant samarretes en què es pot llegir “Som poble”.

Consultat per aquesta emissora sobre la col·locació dels símbols, el Govern Municipal ha informat que “s’ha facilitat” l’acció. Aquest matí, han lluït a la façana de l’edifici de l’Ajuntament coincidint amb la plantada de la Trobada de Gegants que organitza la Colla de Geganters i Grallers de Calella, amb en Quirze i la Minerva d’amfitrions. Els gegants fa temps que surten al carrer portant el llaç groc i amb cartells reclamant l’alliberament dels empresonats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *