La Parròquia de Calella impulsa la creació d’una escolania i un cor jove

cinto_busquet_laciutat

El responsable de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau ha confirmat avui al programa La Ciutat que s’ha pres la decisió de crear una escolania i un cor jove que participin, puntualment, en les celebracions litúrgiques de l’església. Mossèn Cinto Busquet ha posat l’accent en la formació musical que es donarà als nens i joves que hi participin.

Tot just ho ha començat a publicitar a través de la pàgina web de la Parròquia. La idea de fer una escolania parteix del treball que es fa cada any preparant el Cant de l’Àngel de Setmana Santa. La músic Núria Grima i Maria Vives en seran les formadores. N’ha donat detalls el responsable de la Parròquia de Calella, mossèn Cinto Busquet, al programa La Ciutat.

Serien nens d’entre 7 i 12 anys, veus blanques, que tindrien garantida formació musical, de manera coral, els assajos serien els dissabtes al matí al Cor de la Parròquia. A partir de gener començar a cantar en moments importants, als oficis…

Els més grans, adolescents i joves a partir de 12 anys, també tindran el seu espai per formar-se en l’àmbit musical i mostrar-lo. La idea per a ells és crear un cor jove dirigit per la germana Puri Rojo, de la Congregació de les Filles de Sant Josep de Calella.

[La germana Puri Rojo] És una persona molt sensible, que li agrada cantar i toca molt bé la guitarra. Ella canta espirituals del dia, actuals, i això ens permet posar-nos les piles amb gent més jove; encara que siguin pocs. Ella està disposada a ajudar-los a entrar en aquest món que és molt ric, a nivell internacional hi ha molta producció de cant cristià, al marge del gospel, hi ha altres tipus de cançons modernes i maques.

Els interessats han de posar-se en contacte amb el responsable de la Parròquia de Calella al número de telèfon 638 593 779.

 

Les obres a l’Abat Oliva condicionaran la participació a la 90ena Romeria de Calella a Montserrat

La trobada dels pelegrins calellencs a Montserrat arriba aquest any a la norantena edició. Tot i que la voluntat seria que fos una de les més participades, les obres de restauració que s’estan fent en un dels edificis del complex, l’Abat Oliva, ha reduït la disponibilitat de cel·les.

Amb tot, mossèn Cinto Busquet anima a tots els romers a pujar a la muntanya sagrada per compartir els actes que s’han previst pel dia central de Tots Sants, l’1 de novembre. Per afavorir-ho, la parròquia organitzarà un desplaçament amb autocars.

Estan reestructurant les cel·les, i en tenim menys disponibles, totes estan plenes. No tothom podrà venir a estar-hi però fem la crida perquè, com a mínim per Tots Sants, hi siguem tants com puguem. Organitzarem autocars.

La norantena edició de la Romeria de Calella a Montserrat per Tots Sants es farà del 31 d’octubre al 5 de novembre. Aquesta tarda i demà es faran inscripcions per al desplaçament conjunt al Centre Parroquial del carrer Jovara, número 102.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat