La piscina tanca la meitat de les dutxes per estalviar aigua

Els equipaments esportius segueixen amb preocupació l’evolució de l’estat de sequera que pateix Catalunya, especialment l’àrea metropolitana i les comarques de Girona, on s’ha decretat la fase d’emergència, amb mesures concretes per reduir els consums d’aigua. A Calella, la piscina municipal ha tancat la meitat de les dutxes i ha reforçat la neteja dels filtres per garantir la qualitat sanitària de les basses. Des de la direcció s’agraeix la resposta de totes les persones usuàries, que segueixen al peu de la lletra les indicacions i, fins i tot, col·laboren a l’hora de fer pedagogia sobre la necessitat d’estalvi.

Dutxes al 50% i indicacions perquè es tingui l’aixeta oberta un màxim de 3 minuts. La piscina municipal s’adapta al nou marc de mesures per fomentar l’estalvi d’aigua que ha decretat el govern català per a les poblacions que depenen del sistema d’abastament Ter-Llobregat, amb embassaments que avui dia es troben al 15,83% de la seva capacitat.

Ho ha explicat Toni Soler, gerent del CN Calella, qui agraeix la col·laboració i bona predisposició de totes les persones usuàries de l’equipament esportiu municipal.

Tenim els punts d’aigua al 50%. Les persones usuàries estan conscienciades i predisposades a ajudar, ens avisen si algú es passa dels temps indicat, i entre tots fem que la situació de sequera ens afecti el mínim possible.

Un altre dels aspectes especialment vigilats en l’actual context de reducció dels consums és el manteniment de les dues basses d’aigua per assegurar unes condicions òptimes a nivell sanitari.

Des del CN Calella es reconeix la preocupació que genera l’actual situació de sequera i més encara, si s’agreuja i finalment s’entra en la fase 2 d’emergència. Això passaria si les reserves d’aigua freguessin el 10%.

El sector ha patit molt amb tot el que ha passat aquests darrers temps i això també tindrà repercussió. Però no hi podem fer res, ara és el que toca: intentar reduir el consum d’aigua i conscienciar a tothom. Crec que ho estem aconseguint (…) Tot per evitar que s’hagin d’acabar tancant les dutxes.

En poc més d’una setmana, la Diputació de Barcelona ha atès prop d’un centenar de consultes d’ajuntaments i gestors d’instal·lacions esportives sobre la sequera. Especialment sobre l’ús de les dutxes o el reg de camps de gespa artificial.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *