“Un aplec d’alçada”

L’Agrupació Sardanista de Calella ha presentat el cartell del 96è l’Aplec Pairal de Catalunya, que manté l’aposta d’un programa de tres dies – del 31 de maig al 2 de juny del 2024 – i la novetat del pregó d’inici que es va instaurar l’any passat per donar-li la condició de festa major. És una il·lustració de la dissenyadora calellenca Carme Guri, que ens ofereix un punt de vista diferent de l’escenari de la trobada sardanista més important del país, i on s’hi reuneixen unes 2.000 persones. La proposta gràfica convida a mirar cap amunt i topar-nos amb les copes dels pins del Pati de l’Ós. Una imatge que va en concordança amb les aspiracions de la pròpia organització en vistes a la cada vegada més propera edició del centenari.

“Un aplec d’alçada!” és l’eslògan del cartell que ens transporta a l’escenari de la trobada sardanista més important i amb més solera del país. Queralt Pedemonte, presidenta de l’Agrupació Sardanista de Calella, descriu el propòsit de la imatge gràfica de l’edició del 2024, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny.

Hem anat a buscar una cosa tan típica de l’Aplec com l’escenari, el Pati de l’Ós, i les copes dels arbres que hi ha al Pati de l’Ós que tots identifiquem. Està il·lustrat de manera abstracte en el cartell, donant la sensació d’alçada quan aixeques la mirada cap amunt. Com també volem que sigui l’Aplec, que està a punt d’arribar als 100 anys.

L’Aplec Pairal de Catalunya manté el format de tres dies, que arrencarà amb una xaranga de la Plaça Catalunya fins a la Plaça de l’Ajuntament, on hi haurà el pregó. Talment com una festa major, que és la condició que els sardanistes volen que assoleixi.

Pedemonte avança l’estrena d’una sardana de qualitat que estarà vinculada a l’eslògan “Un aplec d’alçada!”, també pel que fa als reptes de futur. L’Agrupació Sardanista l’ha encarregat al compositor blanenc Pitu Chamorro.

 

És un compositor que té grans “hits” dins el món de la sardana. En concret, feia 13 anys que no componia sardanes i aquesta passada tardor va guanyar el concurs de Blanes. I nosaltres li hem encarregat la segona sardana de la seva segona era, podríem dir, i estem convençuts que serà molt bona perquè ell també és un compositor molt bo.

L’agrupació Sardanista referma el seu compromís per la qualitat en la trobada més important del país, que cada any reuneix unes 2.000 persones al Pati de l’Ós.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *