La Corporació de Salut del Maresme i la Selva atén cada any 50 casos nous de melanoma

HOSPITAL SANT JAUME00000000

Tenir cura de la pell és vital i amb l’arribada de l’estiu i després d’estar tres mesos tancats a casa cal protegir-se més que mai. Durant el confinament no hem tingut una exposició progressiva al sol i ara els dermatòlegs alerten que estan visitant més pacients amb cremades solars. És per això que recorden que cal protegir-se per evitar, en el futur, càncer de pell. Els experts demanen no exposar-se al sol de cop durant moltes hores, sinó fer-ho progressivament. El dermatòleg de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el doctor Marc Sagristà, ha alertat que cada cop atenen més consultes per càncer de pell.

En una entrevista al programa La Ciutat, Sagristà ha dit que cada dia detecten  algun tipus de càncer de pell a les consultes de la corporació. El més freqüent és el carcinoma basocel·lular, representa aproximadament el 80% dels tumors malignes cutanis i es resol amb una simple extracció. A l’any la consulta de dermatologia atén entre 40 i 50 casos nous de melanoma.

Cada dia veiem càncer de pell. El més freqüent és el que no és melanoma que és el carcinoma  basocel·lular i l’escamós. Melanomes no en veiem cada dia, però tenim uns 40-50 casos l’any. Tranquil·litzar a la població que el melanoma si es detecta i es tracta precoçment a la llarga no asocsutma a dóna més problemes. I el carcinoma  basocel·lular i l’escamós, gairebé li podriem treure l’etiqueta de càncer, perquè es treu, es cura i no ens hem de preocupar més.

De fet ara amb l’arribada de l’estiu i després de tres mesos de confinament, Sagristà diu que cal cuidar la pell més que mai, ja que no està entrenada a l’exposició del sol i hi ha més risc de lesions. És per això que remarca la importància de posar-nos crema de protecció solar i alerta que la pell té molta memòria.

Hi ha un estudi australià que diu que protegint-nos bé del sol s’evitaria un 40% dels melanomes. El problema és que la gent es comença a protegir tard i com la pell té memòria els hi surten taques, encara que sigui vint anys més tard. Per això és molt important protegir-se.

Per evitar les cremades i prevenir el càncer cal fer exposicions graduals al sol perquè la pell s’acostumi i vagi fabricant melanina, una protecció natural. A més cal aplicar-se fotoprotecció mitja hora abans de prendre el sol.

Tan important com la prevenció del càncer de pell és la detecció precoç. Per la qual cosa ha recomanat consultar al més aviat possible un especialista quan es detecti qualsevol piga o taca a la pell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat