La Plataforma per la dignificació de la vil·la romana de Calella comença la recollida de signatures

Avui arrenca oficialment la campanya per recollir signatures per aturar el projecte de l’Aldi i que les restes romanes del Roser quedin al descobert. La Plataforma per la dignificació de la vil·la romana de Calella necessita un mínim de 260 suports perquè la seva alternativa pugui elevar-se al Ple Municipal i sigui discutida. Tenen diverses propostes, des que el supermercat no es construeixi allà fins que l’Ajuntament li ofereixi uns terrenys alternatius. També una solució intermèdia que passaria per modificar el projecte actual i concentrar l’edificació a la part més nord del solar. Les tres opcions permetrien alliberar el jaciment de qualsevol construcció al damunt.

La pretensió de la plataforma ciutadana és que les tres propostes siguin debatudes en seu plenària i es tingui en compte el seu objectiu de fons, que és dignificar la vil·la de Calella i garantir la connexió entre els tres sectors on se sap que hi ha restes romanes. Per aconseguir-ho, necessiten un mínim de 260 signatures, equivalents a la meitat dels vots que va aplegar la força política amb menys representació a l’Ajuntament de Calella.

La campanya l’arrenquen amb pràcticament 100 firmes de suports. Però més enllà d’arribar al mínim, la plataforma la interpreta com un plebiscit a la seva iniciativa. Per tant, l’objectiu és aconseguir-ne quantes més millor.

Per a nosaltres, és tant o més important saber la quantitat de signatures que podem recollir. Ens sotmetem a la voluntat democràtica de la població. Volem saber si estem equivocats i la població considera que ha d’anar soterrat i fragmentat, com es preveu, o se li ha de donar una altra utilitat dins d’una perspectiva de Calella romana que estem descobrint, amb restes cada vegada més importants a l’entorn de la vil·la.

Aquesta tarda muntaran parada de recollida de signatures a la cantonada dels carrers Església i Sant Josep, de 19 a 21h. Dissabte al matí seran a la Plaça del Mercat (11 a 13h) i altre cop a la cantonada d’Església i Sant Josep (18 a 20h). Diumenge al migdia tindran parada al Passeig Manuel Puigvert, a l’alçada del monument a la Sardana (12 a 14h). Pot signar tothom que estigui empadronat a Calella i sigui major de 18 anys.

La plataforma vol activar el procediment perquè la moció es porti a ple quan abans millor.

Vaig demanar una entrevista amb la secretària de l’Ajuntament per clarificar aquests aspectes, i no la vaig tenir. Em van dir que s’havia d’entrar la proposta, ho hem fet, i ara estem en la fase de recollida de propostes. Suposo que fins que no presentem la signatura, no s’activa el compte enrere per als tres mesos que té de marge el consistori per discutir-ho.

La Plataforma per la dignificació de la vil·la romana de Calella té un portal web amb informació detallada sobre el seu objectiu i dades de la descoberta que s’està fent amb el procés d’excavació del jaciment del Roser.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.