La Platja de Garbí revalida la bandera blava

Bandera blava hissada a la platja de Garbí durant la temporada de bany del 2017
Bandera blava hissada a la platja de Garbí durant la temporada de bany del 2017

És el distintiu que en garanteix la qualitat mediambiental i que fa anys va perdre el tram de la platja Gran, on hi penalitza el fet de permetre-hi l’aparcament de vehicles. El programa de bandera blava avalua la preservació de l’entorn natural del litoral, la qualitat de l’aigua, la seguretat i els elements per garantir-ne l’accés per a tothom. El tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental ha concedit altres 8 banderes blaves al Maresme: dues per a Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Caldes d’Estrac; i una per a Sant Pol de Mar i Canet de Mar.

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures que a nivell general i cadascun dels ajuntaments realitzen quant a mesures de gestió de les zones de bany, en els sistemes de sanejament i les mesures de control i inspecció de medi hídric.

L’estiu del 2017 prop del 93% de les zones de bany litorals de Catalunya va obtenir una qualitat de l’aigua excel·lent segons el balanç de l’Agència Catalana de l’Aigua.

A banda de les banderes blaves per a les platges de Catalunya, també n’han rebut 22 ports esportius, entre ells el CN El Balís de Sant Andreu de Llavaneres i el Consorci Port Mataró, al Maresme.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat