La Policia Local farà controls a les entrades i sortides de Calella per vigilar que es compleixi el confinament municipal

A les sis del matí ha entrat en vigor el confinament municipal de cap de setmana que va decretar ahir el Govern català i que serà per un període inicial de 15 dies. Hi ha excepcions per anar a treballar, atendre una persona depenent o situacions d’emergència. La restricció s’afegeix al tancament perimetral de tot Catalunya i el nocturn, que ja s’estava aplicant des de principis de setmana. La Policia Local ha preparat un dispositiu que es desplegarà durant el cap de setmana amb controls estàtics als límits de terme, tant per carretera com per l’autopista. Volen interceptar els conductors que facin desplaçaments injustificats.

El confinament municipal ha entrat en vigor aquest divendres, un dia laborable, quan encara es registren molts desplaçaments per feina i estudis, que sí estan permesos. Es per això que durant les primeres hores la policia farà pedagogia per informar-ne a tot els ciutadans, tal com ha explicat l’alcaldessa Montserrat Candini a La Ciutat.

Hi haurà controls a les entrades i sortides dels municipis per vetllar pel compliment de la norma i vigilar que no ve gent a les segones residències. En aquest sentit es faran controls estàtics a Sant Pol i a l’accés de l’autopista. Al ser les primeres hores farem tota la pedagogia necessària i transmetrem tota la informació que s’escaigui per explicar la norma.

Els controls s’allargaran fins dilluns a les sis del matí. Qui se salti el confinament municipal sense justificació serà sancionat. En queden al marge els desplaçament que es facin per raons mèdiques, laborals o per atenció a persones dependents. També es contemplen excepcions per a les visites als cementiris durant els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, sempre que sigui dins la mateixa comarca.

L’alcaldessa Montserrat Candini també anunciat que se suspenen totes les activitats culturals del municipi durant 15 dies. Es tanquen tots els equipaments esportius i només es podrà fer esport de manera individual. Els museus, arxius i sales d’exposicions poden obrir amb un aforament del 30%. També pot obrir la biblioteca però només amb servei de préstec.

Pel que fa al mercat ambulant dels dissabtes Candini ha anunciat que es mantindrà en el seu emplaçament habitual però s’instal·laran tanques i es controlarà l’accés.

Pel que fa al mercat setmanal reforçarem amb personal per controlar l’aforament, posarem tanques per perimetrar el recinte i enviarem a tots els paradistes certificats pels desplaçaments. També facilitarem gel hidroalcohòlic i remarcarem l’obligació de dur la mascareta.

La nova norma també obliga a suspendre totes les activitat extraescolars, en aquest sentit l’ajuntament de Calella ha anunciat el tancament durant 15 dies del centre obert Els Pins. Els parcs i jardins de titularitat pública continuaran oberts amb les pautes fixades pel Procicat i fins a les 20h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *