La imatge de la Verge de Montserrat serà a l’altar de la Parròquia durant el cap de setmana

Perspectiva de l’interior de la parròquia durant el darrer Ofici de Festa Major.
Perspectiva de l’interior de la parròquia durant el darrer Ofici de Festa Major.

Els calellencs i calellenques que no podran fer els dies de pelegrinatge a Montserrat, coincidint amb la festivitat de Tots Sants, podran pregar a la verge a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau. En una decisió d’última hora, sobretot arran del confinament municipal decretat pel Govern català, el Consell Pastoral ha decidit que la imatge que hi ha a l’Escola Pia s’exposi des d’avui i fins diumenge al vespre a prop de l’altar del temple.

Mossèn Cinto Busquet, rector de la Parròquia de Calella, també ha anunciat que dissabte es farà una vetlla montserratina per als feligresos i pelegrins que s’han quedat sense la Romeria per culpa de la pandèmia.

La imatge estarà exposada a prop de l’altar fins diumenge al vespre. El dissabte a les set del vespre farem tres quarts d’hora de pregària i reflexió en aquest moment de reflexió per a les persones que volien anar a Montserrat o que per les circumstàncies no ho han pogut fer. Volem que doni esperança i llum en aquest context de complexitat que estem vivint.

La comissió de la Romeria a Montserrat va avançar fa unes setmanes que es desconvocava el tradicional viatge de pelegrinació de Tots Sants i tots els actes de comunitat que s’hi celebraven per precaució i responsabilitat; tot i que hi havia persones que havien contractat l’estada a nivell particular. Uns 300 calellencs i calellencs i calellenques. La xifra haurà caigut en picat després de les noves mesures de confinament decretades pel Govern, tot i que Ràdio Calella TV ha pogut confirmar que alguns veïns ja hi són des d’ahir.

Les restriccions imposen també límits d’aforament a les celebracions religioses. Des d’avui, només podran entrar a l’església de Calella entre 180 i 200 persones per assistir als actes litúrgics de Tots Sants.

Ens atendrem a l’aforament del 30% que està establert. Demanem a tothom que vetlli per la distància i, com ho hem estat fent, que tothom es posi la mascareta i usi gel hidroalcohòlic a l’entrada. Per sort, la nostra església és molt gran.

El rector de la Parròquia de Calella no descarta transmetre algun dels actes que es puguin fer a la basílica de Montserrat amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat