La Policia Local no ha multat a ningú per no dur la mascareta

Durant la primera setmana d’obligatorietat de l’ús de la mascareta la Policia Local de Calella no ha hagut de multar a ningú per incompliment de la norma. Segons el primer tinent d’Alcaldia i responsable de Seguretat, Josep Torres, el comportament dels calellencs ha estat exemplar i per això no ha calgut sancionar a ningú de moment. Recordem que l’ús de la mascareta és obligatori per a totes les persones majors de sis anys i s’ha de dur encara que es pugui mantenir la distància física de seguretat, a l’aire lliure i en espais públics oberts o tancats, amb comptades excepcions.

Com és el cas de quan s’està menjant o bevent, fent exercici o si es pateix alguna malaltia respiratòria.

Ja fa una setmana que la Generalitat va decretar el seu ús obligatori amb sancions per qui ho incomplís. A Calella de moment no s’ha multat a ningú. Amb tot, però, el regidor de seguretat ha fet una crida a seguir per aquest camí i no abaixar la guàrdia.

La informació que tinc per ara, és que un inici hi havia gent que no se la posava, però amb els dies la gent cada cop se la posa més. De moment no hi ha hagut cap multa per aquest motiu. Sí que és cert que amb el temps la gent es relaxa i potser serà més problemàtic d’aquí a una setmana que no pas ara.

Torres ha insistit a apel·lar a la responsabilitat individual de tots els ciutadans per posar fre a l’expansió del coronavirus.

Durant els primers dies de vigència de la norma la Policia Local es va dedicar a fer tasques d’informació sobre la nova normativa abans de sancionar els que no portaven mascareta.

L’incompliment de les mesures recollides a la resolució seran objecte del règim sancionador d’acord amb la legislació, i que poden portar a imposar multes de fins a 100 euros.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.