La Policia Local patrulla amb unes noves armilles antibales individuals

ermilles

L’Ajuntament de Calella ha adquirit una cinquantena d’armilles antibales per a la plantilla de la Policia Local. Són d’ús individual, a diferència dels equips que tenien, i constitueixen una eina que augmenta la protecció dels agents en la prestació del seu servei. La decisió d’adquirir aquest nou material es va prendre a finals d’any, amb una inversió que ronda els 22.000 euros; però els policies les van poder estrenar fa poc més d’una setmana.

El cos de la Policia Local disposa de noves armilles antibales, més lleugeres i ergonòmiques que les antigues, que eren d’ús compartit pels agents a l’hora de fer un acte de servei. Es tracta d’una eina d’autoprotecció individual, motiu pel qual l’Ajuntament de Calella n’ha adquirit una per cadascun dels membres de la plantilla: un total de 47.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Albert Torrent, ha comentat les prestacions que ofereixen aquestes armilles, que ara hauran de portar tots els agents. “A més de ser armilles antibales també repelen les agressions amb arma blanca: ganivets o ampolles trencades. És una demanda consensuada: entenen que augmenta la seva seguretat i estan obligats a portar-les”, ha dit Torrent.

La dotació dels cossos de seguretat amb armilles individuals, que poden portar a l’interior o fer-les visibles a l’exterior, ha estat una de les demandes dels sindicats policials, especialment arran de l’amenaça terrorista. Interior no n’ha dictat l’obligatorietat però el consistori va decidir adquirir-les per equiparar la Policia Local amb les mesures de protecció de què disposen els mossos.

“Els temps que vivim avui dia va portar al Departament d’Interior a equipar els Mossos d’Esquadra amb armilles, i això va fer que des del Govern Municipal prenguéssim la decisió d’igualar els cossos en eines de treball; l’autoprotecció és la primera”, ha explicat el tinent d’Alcaldia Torrent.

La tenen des de fa poc més d’una setmana. Són unes armilles fabricades a Israel i que s’acompanyen d’una bossa per al seu transport, una funda interior que permet absorbir la transpiració, i una d’exterior perquè sigui visible.

L’Ajuntament de Calella ha adquirit 47 armilles antibales individuals, amb un cost que ronda els 22.000 euros. Segons fabricació, tenen una vida útil de 10 anys, moment en el qual els materials començarien a perdre propietats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat