[AMPLIACIÓ] Serà obligatori l’ús de la mascareta per visitar-se a l’Hospital de Calella

Només es podrà utilitzar la meitat de l’espai de consultes externes
Només es podrà utilitzar la meitat de l’espai de consultes externes

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha comunicat que ha començat a reobrir les consultes externes de forma presencial als seus hospitalaris donada la disminució de casos per la Covid-19. Serà per als casos més prioritaris, mentre que a la resta se li continuarà fent un seguiment telefònic. Però per accedir a les instal·lacions, caldrà complir amb unes mesures de seguretat per protegir els pacients i també els professionals.

L’Hospital de Calella obrirà només la meitat dels espais de consultes externes per assegurar que es respecten les distàncies de seguretat. I de forma progressiva, seguint un pla en fases de 15 dies, s’anirà reprenent l’activitat presencial citant als pacients preferents en base a criteris mèdics. Així ho ha comentat el director d’especialitats mèdiques i cap de Medicina Interna de l’Hospital de Calella, Albert de Luís, en declaracions a Ràdio Calella TV.

Començarem sobretot per digestiu, pel programa de sospita del càncer de colon; per pneumologia, el programa de sospita de càncer de pulmó… Cada especialitat decidirà quins casos són preferents.

Als pacients se’ls exigirà l’ús de la mascareta i que es treguin els guants, si en porten, per rentar-se les mans amb aigua i sabó o solucions hidroalcohòliques un cop siguin dins les instal·lacions.

Un altre dels aspectes bàsics per poder reprendre l’agenda de visites i proves a l’Hospital de Calella serà la puntualitat. Això permetrà evitar les aglomeracions. El doctor recalca que el més important és avançar amb la màxima seguretat per evitar un rebrot, ja que la capacitat del sistema sanitari a Catalunya encara està molt tensionat. De fet, el nombre de casos actuals s’assimila al dels inicis de la pandèmia.

Les UCI encara estan per sobre del 100%. És molt important evitar un rebrot i això vol dir que hem de protegidor el personal i la població mantenint les normes de distància social, perquè encara estem en fase d’alarma. Hem de demanar coses molt importants, per exemple, que siguin molt puntuals. I això vol dir,que no arribin tard però que tampoc arribin massa d’hora.

Aquells pacients amb cita programada que tinguin febre, tos o alguna simptomatologia respiratòria han de trucar al centre abans de fer la visita de forma presencial.

I no s’haurà d’anar al taulell per demanar una visita o una prova, sinó que serà el mateix centre qui contactarà amb el pacient per programar-la.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat