Veïns enfadats per la darrera factura de l’aigua

factura

Diversos calellencs s’han queixat a Ràdio Calella TV de la darrera factura que han rebut de l’aigua. Alerten que els hi han cobrat un cànon de més en la darrera factura per l’extra consum que han fet durant els mesos de confinament. Aquesta emissora s’ha posat en contacte amb Gestaigua – empresa municipal subministradora del servei – i la resposta ha estat que han fet una actualització de comptadors que no es va poder fer durant l’estat d’alarma, quan es va estimar un consum a cada contracte igual al del mateix període de l’any anterior.

En molts casos el cost de la darrera factura s’ha multiplicat, triplicat o inclús quadruplicat. És el cas de l’Elena Burgos una calellenca, mare soltera, qui de pagar habitualment uns 30-40 mensuals, en la darrera factura ha hagut de pagar 235 euros per un consum, que ella diu, no ha fet.

Al arribar-me el rebut de l’aigua d’aquest mes m’ha sorprès perquè m’han arribat 235 euros que no entenia, perquè normalment tinc una despesa de 37 euros per cada dos mesos. El que han fet des de Gestigua durant els mesos de confinament és que, com no podien fer la lectura real, no podien comptabilitzar el consum, feien una estimada amb el que havies gastat l’any anterior. Ara un cop han pogut fer la lectura real i el que ha passat és que tots els metres cúbics que hem gastat de més ho han ficat en el rebut d’agost.

Segons l’Elena, ara s’han reajustat les lectures dels últims 4 mesos al juliol. Un fet que ha provocat que l’Agència Catalana de l’Aigua hagi decidit penalitzar-los per ús indegut de l’aigua.

Et cobren com una penalització. Va per tram, el consum del tram 1 són tants diners però si et passes dels metres cúbics del tram 1, passes al tram 2 amb un cànon. No és el mateix consumir 8 metres cúbics, que 55 metres cúbics. Que no són reals. Jo aquest mes no he consumit 55 metres cúbics en un mes. Si agafes aquests 55 metres cúbics i els divideixes en 5 mesos ja et dóna el que jo normalment consumeixo, que són 8 metres cúbics… Clar 55 de cop en un mes ens han ficat un cànon per penalitzar-nos i en el meu cas he de pagar 235 euros.

L’Elena s’ha ficat en contacte amb Gestaigua que ha dit que estudiaran el seu cas i en 10 dies rebrà una resolució.

Em diuen que m’han cobrat el mateix que l’any passat. Entenc que hi ha una proporció d’aigua compatibilitzada. Però li he dit que ara l’agost m’han cobrat 200 euros de més i a més s’aplica un cànon per ús excessiu d’aigua… I aquí ja no m’ha sabut que dir. Apunten la incidència i en 10 dies em diran alguna cosa.

Per la seva part Gestaigua ha confirmat a Ràdio Calella TV que durant els mesos de confinament s’han fet lectures estimades. Ara un cop passat l’estat d’alarma la factura d’agost ha estat la primera amb la lectura real de la despesa d’aigua. En total unes 110 persones han presentat la seva queixa a l’empresa subministradora d’aigua. Gestaigua ha animat a tots els afectats a contactar amb ells i asseguren que si algun usuari considera que l’estimació ha estat incorrecta, pot sol·licitar una revisió.

 

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Rosa Ruiz Gomez escrigué:

    Lo que tenemos que hacer todos y cada uno, a quienes nos han cobrado lo que le ha dado la gana, es ir al juzgado, presente la denuncia pertinente, por abuso de competencias y engaño, y depositar allí el dinero de la factura, y después ya se verá si cobran o tienen que indemnizar ,por negligencia en sus funciones.
    Se creen los dueños.
    No se donde vamos a llegar, es una vergüenza, con la de gente que está pasándolo verdaderamente mal, y estos sinvergüenzas aprovechando el caos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat