La presidenta del Parlament fa rotllana a l’Aplec Pairal

Foto: Ajuntament de Calella

Visita institucional de la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, a la jornada central de l’Aplec Pairal, ahir al Pati de l’Ós. Acompanyada de l’alcalde i diversos membres de la corporació municipal, la presidenta va animar-se a fer rotllana i ballar algunes sardanes. En declaracions a Ràdio Calella TV, va reivindicar la sardana com un element d’orgull per a la identitat nacional catalana, tot posant de relleu la capacitat de resistència que va tenir durant els anys de repressió per la dictadura franquista.

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, compartia la impressió d’entrar al Pati de l’Ós ple de sardanistes fent rotllanes, en una jornada esplèndida del 96è Aplec Pairal.

Trobo que l’Aplec és espectacular perquè, sent dels més antics, mostra la voluntat de persistir any rere any, en moments en què va ser molt difícil per la repressió. És orgull de país, la sardana diu molt del poble català i de la seva pròpia vitalitat. I em quedo parada de la quantitat de colles que s’apleguen a Calella, i també m’agrada la nova sardana que s’ha estrenat.

A les seves xarxes socials, la presidenta del Parlament va compartir una publicació de felicitació a l’Agrupació Sardanista per la feina de prestigiar i difondre la dansa.

L’Agrupació Sardanista farà créixer l’Aplec en el camí cap a l’edició del centenari

Ni el xàfec de dissabte que va fer activar el pla B va deslluir una edició totalment exitosa de l’Aplec Pairal de Catalunya, en paraules de la presidenta dels sardanistes, que ahir en feia balanç a micròfons de Ràdio Calella TV. Queralt Pedemonte celebrava l’afluència de sardanistes a tots els actes de divendres a diumenge, fins i tot a l’audició i el concert que es va haver de traslladar a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri.

Hem tornat a omplir la Plaça de l’Ajuntament amb la cercavila i el pregó de divendres; ahir vam ser a la Fàbrica Llobet-Guri pel xàfec però fins i tot amb pluja va quedar petita, amb més de 500 persones; i avui al Pati de l’Ós s’ha tornat a demostrar que podem omplir. Tenim amb feina, però està sobradament compensada.

L’Agrupació Sardanista no en té prou i vol seguir fent créixer la trobada sardanista més antiga que se celebra a Catalunya per arribar al punt més àlgid en l’edició del centenari. Pedemonte confirma que de cara a l’any vinent es repetirà la fórmula del pregó amb cercavila prèvia i que s’incorporaran més actes a la programació, amb especial atenció a la producció musical.

Totes les estrenes que estem fent des de l’any passat s’encaminen a la producció musical que farem pel centenari, perquè n’hi haurà a Calella; i també ampliarem actes, no sabem de quina manera, però en tindrem més. La cercavila ha estat un encert i la repetirem l’any que ve.

A vista d’ocell, del compositor blanenc Pitu Chamorro, és la sardana d’encàrrec i commemorativa del 96è Aplec Pairal, presentat amb l’esglògan Aplec d’Alçada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.