Les 47es Jornades Internacionals Folklòriques s’estrenaran a Calella

Calella serà un cop més el punt de partida de les Jornades Internacionals Folklòriques, que arrencarà el divendres 6 de setembre. Els Gegants de Calella seran els amfitrions i comptaran amb la presència de tots els grups participants durant l’espectacle inaugural.

El festival, que viatjarà per una quinzena de poblacions catalanes durant 10 dies, està organitzat per l’Associació per a la Difusió de Folklore Adifolk i portarà prop de 200 actuants procedents d’Índia, Mèxic, República russa de Baixkíria, Euskadi, Illes Balears i Catalunya. Les colles participaran, al llarg dels deu dies, en espectacles, cercaviles, tallers i altres activitats per tot el territori. Una de les colles més importants per nosaltres és la Colla Gegantera de Calella que serà amfitriona d’aquestes jornades. Raquel Nogué és la cap de colla dels Geganters i Grallers de Calella.

Fem una cercavila amb diferents entitats que venen a les jornades. Els acompanyarem amb els Gegants. (…) És una activitat especial perquè els nostres grallers també actuaran a la inauguració, a les 22.00 h, i faran un parell de cançons. Tot són tradicions i també, tradicions catalanes.

També podrem veure la participació dels Grallers i gralleres de Calella a la Nit de músiques del món, dilluns 9 de setembre a la Sala Mozart a les 21.30 h, al costat de músics d’arreu.

Les Jornades Folklòriques van néixer fa més de 40 anys amb la intenció d’apropar les cultures i els pobles a través de la dansa. Al llarg de les 56 edicions, hi han participats més de 250 grups d’un total de 80 països amb l’objectiu de compartir i gaudir de la diversitat i vitalitat de les danses d’arreu del món.
Fent el tret de sortida a Calella, on els actes es perllongaran durant una setmana, el festival viatjarà de nord a sud i d’est a oest de Catalunya. Les colles faran actuacions a Bellpuig, Gironella, Montblanc, Rajadell, Santa Maria de Palautordera, La Llagosta, Arenys, Matadapera, Ripoll, Vilanova d’Espoia, L’Hospitalet de Llobregat i Barcelona.
El tancament del festival serà el 15 de setembre a Figueres amb l’acte de cloenda on tornaran a participar tots els grups.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *