Els gimnassos reobren al 30% d’aforament i amb cita prèvia

Sala d’spinning del gimnàs CISE, en una imatge d’arxiu

Després de conèixer els detalls del primer tram de la desescalada, els clubs esportius i gimnassos han estat el cap de setmana reorganitzant-se per adaptar instal·lacions i activitat al nou límit d’aforament del 30% interior. Un 20% menys del que funcionava abans de l’últim tancament, ara fa cinc setmanes. Van reobrir dilluns amb moltes ganes, tant els propietaris com els usuaris, que han integrat i normalitzat el protocol de seguretat que s’ha de complir, al marge de la comuna higiène de mas, distància física i ús de la mascareta.

Al gimnàs CISE, un dels centres esportius amb mes solera de Calella, han incrementat l’oferta de classes dirigides aprofitant tots els espais de les seves instal·lacions. Així compensen la baixada d’aforament al 30% davant d’una demanda dels seus socis que no ha variat, tal com ha explicat Susi Salvañá.

Hem reforçat l’oferta. Com que teniem les classes plenes, les hem hagut de doblar aprofitant que tenim moltes sales, i totes elles grans, hem doblat l’oferta per donar resposta a les demandes que ens fan els socis.

Han hagut de tancar els vestuaris i, de moment, encara no es pot anar a la piscina. La tindran preparada de cara a la setmana vinent, també adaptant l’oferta de classes i l’accés individual a l’aforament màxim. Tot plegat, confiant que després del Pont de la Puríssima tornin al 50%.

Des del CISE es reconeix que els tancaments per la Covid s’han fet llargs i han impactat en els negocis d’una activitat que ha sigut molt complidora amb la normativa i on, a més, no s’ha confirmat cap brot.

A nivell d’empresa això és un desastre. Ha sigut un mes de deixar de facturar, posar la gent amb ERTOs, tot el que bonament es pot fer. Però és un desgavell per a una activitat que estava molt regulada, on no es té contacte i hi ha hagut un compliment majoritari de les normes. No s’entén la rebaixa de l’aforament.

L’Sport Àrea del complex Creu Groga també celebra la recuperació de l’activitat després de setmanes de tancament. Esperem que sigui la reobertura definitiva. Es reivindiquen com un servei essencial i uns espais segurs, però Núria Corrales admet que la pandèmia els ha restat una part important de la seva clientela: la gent gran.

La gent gran té por i els està costant reactivar-se (…) Aquí mantenim la distància de seguretat i procurem fer moltes activitas a l’aire lliure. Intentem fer coses molt bé però això ho notem.

Al seu complex, l’oferta de la piscina olímpica és la més perjudicada de la pandèmia. Bàsicament per la caiguda en picat de l’activitat turística.

El 90% de la gent que tenim a la piscina olímpica són estrangers, i ara està prohibida l’entrada a Catalunya. És inviable. No podem escalfar l’aigua de la piscina, amb tot el que implica, si no tenim gent.

L’Sport Àrea es prepara per afrontar una mesos encara complicats amb l’esperança que la situació epidemiològica millori i s’arribi a la primavera amb millors perspectives.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.