Aquest any sí: torna la tradicional Banyada Nadalenca

Després de 24 anys, l’any passat va ser el primer 25 de desembre sense que centenars de calellencs es llencessin a l’aigua. La Covid, com amb tot, va impossibilitar la tradicional Banyada Nadalenca que organitza la colla No tinc Fred. Enguany, però, l’organització ja ha confirmat que altre cop el dia de Nadal, nevi, plogui, faci fred o calor, la Platja Gran de Calella tornarà a acollir als més atrevits per capbussar-se a l’aigua i recuperar una de les cites més importants del calendari calellenc.

Lluís Barri, de la Colla No Tinc Fred, ha celebrat poder recuperar aquest any la tradicional banyada, amb tothom ben protegit i vacunat. Malgrat tot, la 24a edició sí que patirà algun canvi substancial a causa de les restriccions vigents, i és que per seguretat sanitària des de l’organització han decidit suspendre el tradicional pica-pica. També recomanen dur el paper de la inscripció omplert des de casa.

Hem previst fer el mateix que sempre, però si hem suspès el pica-pica que oferíem a la gent. Per motius evidents hem decidit no fer-lo. Tota la resta serà igual que ells altres anys. Tindrem muntades unes taules, amb certa distància, per fer la inscripció i si no, recomanen que la gent la porti feta de casa.

Com cada any, la banyada serà el 25 de desembre al migdia a la Platja Gran, això sí, s’espera que l’afluència enguany es vegi reduïda, tant de banyistes com d’aquells que s’ho miren amb la jaqueta posada i des de la sorra. La darrera banyada del 2019 va aconseguir batre rècords amb prop de 700 persones que no van dubtar en capbussar-se a l’aigua.

Esperem que sí, que vingui molta gent, perquè a l’aire lliure de moment no tenim restriccions d’aforament i la platja és un espai molt gran. Pel que fa a les mascaretes, qui no es banyi sí que recomanen que la dugui i els que participen quan vagin a banyar-se se la podran treure.

Amb tot Barri ha animat a tots els calellencs assistir-hi, tan disfressat com no, i ha recordat que l’objectiu és passar una bona estona i evitar constipats durant tot l’any. També ha recordat que l’esdeveniment serà un espai segur i lliure de Covid.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *