La protecció antiterrorista marca la Junta Local de Seguretat

El Conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit avui la Junta Local de Seguretat, on Mossos d’Esquadra, Policia Local i Ajuntament, han planificat la seguretat durant la temporada d’estiu a Calella.

El conseller Jané ha dit que cal tenir present que a Calella hi ha durant l’any 2 milions de pernoctacions, i per això les mesures de seguretat no poden adequar-se només al volum de gent empadronada. I el fet de ser una zona turística també fa que es tingui una cura especial en mesures antiterroristes. Jané ha dit que a vegades la policia fa aquesta tasca de prevenció d’una manera invisible, però eficaç. Jané: “No sempre els ciutadans ho noten. En ocasions la tasca policial es fa de manera discreta, els agents no van uniformats, fan la seva feina, i es barregen entre la població per detectar punts d’interès policial en esdeveniments importants. Aquí a Calella hi ha molts esdeveniments, molta vitalitat, que fan que sigui una ciutat atractiva però ens colpeix als serveis policials per fer la nostra feina, no sempre visible“.

En aquest sentit l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha comentat el reforç policial discret i invisible que presten a Calella els Mossos d’Esquadra. “Els URO’s (Unitat de Reforç Operativa) van de paisà, i no tota la feina que es veu és la que es fa. Això és clau per ser molt més eficients“.

Un dels actes multitudinaris que es fan a Calella i que podrien ser un blanc terrorista va ser, per exemple, la passarel·la central del “Calella està de moda”. Als carrers adjacents a l’acte es van col·locar pilones de formigó tipus New Jersey per protegir els ciutadans que miraven la passarel·la. I també hi ha moltes mesures de seguretat a l’Ironman. Candini: “Estem a nivell 4. Ho sabem perfectament. En els Ironmans hi ha tot un dispositiu a les vigílies molt diferent al que hi havia fa tres anys. Nivell quatre no és un estat crític -que és el 5- però si d’emergència i estar molt amatents“.

Candini s’ha mostrat satisfeta amb el fet que Interior hagi entès que Calella no és només un municipi de 18.400 habitants, sinó que la seva activitat social, esportiva i cultural fa que s’hagin de tenir en compte aspectes més importants.

Aquí podeu escoltar la connexió en directe a l’Info Migdia amb la Junta Local de Seguretat

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *