L’ANC manté la suspensió de la marxa de Torxes tot i la flexibilització de les restriccions

marxa toxxes 1

La territorial de l’ANC-Calella per la Independència ha decidit mantenir la suspensió de la tradicional marxa de Torxes prèvia a la diada tot i la flexibilització de les restriccions que, ara sí, permetria la seva celebració. Els organitzadors asseguren que fins ahir el Procicat prohibia explícitament la celebració de manifestacions, cerca viles o marxes no estàtiques i que per aquest motiu no podien celebrar-la. Ara, però, tot i la permissió i a dos dies de l’acte, descarten realitzar-la per motius organitzatius i sanitaris. La marxa tradicionalment tenia inici a la plaça de l’Ajuntament i acabava a la plaça de Catalunya.

El portaveu de la territorial de l’ANC, Josep Barri, ha explicat que no preveuen realitzar cap acte alternatiu a la marxa.

Al final hem decidit que no farem cap acte alternatiu. Més que res perquè la marxa la portem celebrant 10 anys i té una personalitat pròpia de marxa. Vam plantejar fer concentració, però l’esperit de cada any era fer la marxa i si no es pot fer aquest any, esperarem moments millors.

Pel que fa als actes propis de la Diada, l’assemblea participarà en l’ofrena floral al matí i a la tarda es traslladarà a Barcelona a la manifestació unitària. La mobilització d’aquest 11 de Setembre serà centralitzada, a la ciutat de Barcelona. Es tractarà d’una marxa en moviment que anirà de la plaça Urquinaona fins al parc de la Ciutadella. Com cada any començarà a les 17.14 h. L’objectiu és reivindicar la lluita per la independència i el mandat de referèndum del 2017. Des de Calella s’ha organitzat un autocar que sortirà a les 14 h. Barri reconeix que l’assistència no serà comparable amb les convocatòries prepandèmiques i és que diu que molts calellencs enguany s’han mostrat més reticents per la situació sanitària.

A la tarda tenim l’autocar que va a la manifestació. Al final només va un. Molta gent no acaba de veure clar el fet de manifestar-se o desplaçar-se amb autocar amb diferents grups i per això finalment només omplirem un.

La reserva de places per l’autocar es poden fer totes les tardes al local del carrer Bruguera 114 o enviant un correu a calella@assemblea.cat. També hi haurà les samarretes commemoratives de la Diada 2021, de color vermell, que enguany fan referència a l’Onze de Setembre i al Primer d’Octubre. Es podran comprar al local, però també durant els dies de fira a l’estand que tindrà l’entitat.

Com cada any es pot comprar al nostre local del carrer Bruguera, ja fa setmanes que l’estem venent i tenim totes les talles. Aquest any, com es pretén que hi hagin actes commemoratius de l’1 d’octubre s’aprofitarà per fer servir la samarreta i per això l’estarem també venent a l’stand de la fira que tindrem.

I és que enguany l’ANC vol que es dugui la samarreta tant a la Diada de l’11-S i com també durant la jornada de l’1 d’octubre, quan es preveuen actes reivindicatius; un central a la Catalunya Nord i d’altres a les poblacions més afectades per les càrregues com Dosrius o Sant Iscle de Vallalta.
L’organització recalca que es prendran totes les mesures de seguretat per evitar el risc de contagi de la Covid.

Durant el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre, l’ANC organitzarà altres marxes arreu dels Països Catalans i un acte polític a Barcelona per recordar la vaga general del 2017.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat