La realitat del col·lectiu LGTBI a l’Àfrica

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI s’ha organitzat, per aquest divendres 28 de juny, una xerrada per compartir i expressar sentiments sobre la realitat del col·lectiu LGTBI a l’Àfrica.

Aquest divendres 28 de juny és el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, per això el grup de Dones Africanes de l’Alt Maresme per tal de visibilitzar la diversitat africana i fer conèixer la realitat d’aquest col·lectiu ha organitzat la xerrada “El col·lectiu LGTBI a l’Àfrica. Una altra realitat”.

Un espai d’interrelació per poder parlar d’aquesta situació, visibilitzar i conèixer com viu el col·lectiu LGTBI a un altre país. Maite Faemboy, membre del grup de Dones Africanes de l’Alt Maresme, posa en relleu que els drets que té aquest col·lectiu a Espanya no són els mateixos que es tenen a l’Àfrica.

Per compartir experiències, vivències… Oferirem informació sobre el tema i també hi haurà entitats que treballen amb aquest col·lectiu perquè tothom tingui la informació, i també esvair prejudicis i estereotips. A part dels refugiats que poden venir, també n’hi ha que venen per la seva condició i la seva identitat de gènere que allà no la poden expressar i per això han de marxar del seu país on hi ha penes de presó i altres coses que són importants de saber.

Per compartir la realitat d’un col·lectiu també hi participen la comunitat Feminista i Calella LGTBI+TRANS*parent. Faemboy, ens explica que aquest espai ha servit per molt més.

Arran d’aquesta xerrada el membre de Calella LGTBI+TRANS*parent vol formar una entitat. Ell serà a la xerrada participant i allà donarà més informació sobre el tema. Tot això també ha servit per moure inquietuds.

La xerrada es durà a terme divendres a les 18.00h a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *