4.570 euros de Calella per a la campanya Para Los Valientes

xipitassu

Compte enrere per a la marxa i la pedalada de resistència no competitiva i solidària que es disputarà aquest dissabte unint el Parc Natural del Montseny i la Costa Brava. Hi participaran dos equips calellencs -Xipirons Calella i Tassu’s Equip-, que han aconseguit recollir 4.570 euros per al projecte #ParaLosValientes de l’Hospital Sant Joan de Déu i que té com a objectiu obrir a Barcelona el centre d’oncologia infantil més gran d’Europa. Encara amb el termini per fer les donacions obert, l’organització de la Montseny-Costa Brava ha anunciat que ja s’han superat els 73.000 euros de recaptació.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Melcior Truncal, de l’Associació Esportiva Montseny i organitzador de la prova, ha admès que la resposta rebuda ha superat de llarg les previsions més optimistes, sorprenent fins i tot a l’equip de la Fundació Sant Joan de Déu.

El primer objectiu era arribar als 50.000 euros i estem per sobre dels 73.000 euros, la diferència és molt notable. Els que controlen els donatius són ells i estan molt contents, tampoc s’ho esperaven amb una primera edició.

Truncal ha afirmat que la bona acollida que ha tingut la seva iniciativa garanteix que tindrà continuïtat. Fins ara, la campanya Para Los Valientes s’ha centrat en la construcció del centre d’oncologia infantil i, un cop aconseguit, ara tots els esforços aniran destinats a impulsar la investigació i a equipar-lo amb tecnologia puntera.

Un hospital no són quatre parets: són els investigadors que hi treballen, el material que és carísssim i sovint d’un sol ús, o maquinària d’alta tecnologia que pot arribar a valdre el mateix que l’edifici. És una despesa brutal que no té aturador.

53 equips de relleus, dos de Calella, participaran a la primera edició de la Montseny-Costa Brava, que sortirà aquest dissabte a les vuit del matí des de Sant Marçal. El recorregut consta de 74 quilòmetres de caminada o 64 quilòmetres de cursa amb BTT. L’arribada serà a Sa Palomera de Blanes, es calcula que aproximadament a les quatre de la matinada.

Des de l’organització, i davant les previsions que es puguin registrar temperatures superiors als 37 graus a les hores centrals del dia, s’ha recomanat als esportistes que actuïn amb seny i s’hidratin constantment.

Que actuïn amb una mica de cap, però la hidratació és capdal. No esperar a tenir set: beure sovint, tenir estudiats els avituallaments, també tenen el seu propi cotxe d’assistència que els pot avituallar en qualsevol moment.

El recorregut unirà Sant Marçal i Blanes, del Parc Natural del Montseny a la Costa Brava.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *