“Porta-la amb tu” d’Olivier Marquès, la Sardana de l’Any 2016

lasardanadelany2016

Amb 817 vots populars, Olivier Marquès ha guanyat la Sardana de l’Any a molt tocar de “Els rossinyolets de l’àvia” de Lluís Pujals que ha estat accèssit. El Premi de la Crítica és per Antoni Ros Marbà amb la sardana “de Figueres a Port Lligat” i el Premi Joventut per Xavier Ventosa amb el títol “Sardana número 5”

Porta-la amb tu” d’Olivier Marquès és una sardana dedicada a una sardanista de la Catalunya Nord que enregistrava sardanes i que es va morir l’any passat.

La Sardana de l’Any és un concurs, organitzat en l’actualitat per la Confederació Sardanista de Catalunya, on hi participen les sardanes seleccionades entre les estrenades durant l’any. A través d’una xarxa de més de 30 emissores de ràdio, entre elles Ràdio Calella Televisió, durant diferents eliminatòries, el vot popular decideix les que passen a semifinals i posteriorment, de la mateixa manera, les 10 finalistes, entre les quals hi ha les no guanyadores de semifinals que han obtingut el major nombre de vots. Cada any la final amb dues cobles se celebra a un auditori diferent, enguany a Olesa de Montserrat.

L’Agrupació Sardanista de Calella ha fet un autobús amb una cinquantena de persones que aquest dissabte han assistit a la final del concurs la Sardana de l’Any del 2016, que s’ha fet al Teatre de La Passió d’Olesa de Montserrat. La final ha consistit en un concert amb les cobles Sant Jordi i la Principal del Llobregat on han interpretat les deu sardanes finalistes del concurs i el públic ha decidit quina ha estat la guanyadora. També s’ha donat un accèssit a  “Els rossinyolets de l’àvia” de Lluís Pujals.

El Premi de la Crítica és per Antoni Ros Marbà amb la sardana “De Figueres a Port Lligat” i el Premi Joventut pel músic i compositor Xavier Ventosa amb la sardana que, de moment, porta per títol “Sardana número 5

L’acte ha estat marcat per la catalanitat amb l’emblema independentista i sobiranista com a referència. La Confederació Sardanista de Catalunya, s’ha posicionat, d’aquesta manera, en el procés d’indepèndència.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat