La Setmana de l’Emprenedoria tindrà un taller específic per incentivar l’autoocupació femenina

Amb una conferència sobre el programa de microcrèdits solidaris per a l’emprenedoria femenina que està duent a terme en diverses poblacions del Maresme, entre elles Calella, l’Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries Empresàries. Amb això, es busca reconduir les xifres d’atur femení que afecten especialment al col·lectiu de dones maresmenques, amb més dificultats d’inserció laboral. La xerrada es farà el dilluns 2 de juliol en la primera de les cinc jornades de què constarà la Setmana de l’Emprenedoria que organitza el Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme. Les inscripcions estan obertes i són gratuïtes. Totes les activitats es faran a la seu de l’organisme supramunicipal, a la plaça Miquel Biada de Mataró, al davant de l’estació de Renfe.

La tècnica del Servei d’Emprenedoria, Natàlia Montoya, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que el programa pretén ser atractiu i sobretot útil per a emprenedors en fase de creació del seu negoci o per a empreses que vulguin reciclar els seus coneixements. Com per exemple, en relació a la nova llei de protecció de dades que està resultant complex d’aplicació en petites i mitjanes empreses.

La microempresa i les PIMEs s’han trobat que tot i que el reglament i la llei es va aprovar fa temps i han hagut d’implantar-ho a corre-cuita. La veritat però és que moltes no ho han incorporat pel desconeixement de les importants sancions que se’ls pot aplicar o per desconeixement del procés.

Aquest taller es farà el dijous 5 de juliol entre les 12.00h i les 14.00h, i anirà a càrrec de l’advocada Àngels Galiana.

Entre els continguts de la programació, també es parlarà de la potencialitat de les xarxes socials i d’Instagram en particular per captar nous clients. Serà la xerrada que obrirà la Setmana de l’Emprenedoria, el dilluns 2 de juliol a les 9.30h.

Instagram ha apostat molt fort i cada cop és una eina més útil per a les empreses. N’hi ha moltes que encara no saben com aprofitar-la per promocionar eines i serveis, els convidem a que vinguin al taller que farem dilluns a càrrec de l’Eva Peiró.

El programa inclourà temes de fiscalitat, l’ús de les dades o el branding.

Les inscripcions es poden formalitzar en línia al portal del Consell Comarcal del Maresme, clicant a la secció destacada sobre la Setmana de l’Emprenedoria.

La tècnica del servei vinculat a l’àrea de Promoció Econòmica ha detallat quins són serveis ofereixen a la ciutadania.

Qualsevol persona que tingui idea de crear un negoci pot venir a informar-se sobre com fer el pla d’empresa per valorar si el projecte és viable, també tramitem ajuts i subvencions de la Generalitat de Catalunya i del SOC -com pot ser la capitalització de l’atur-, fem formació especialitzada en l’àmbit de l’empresa i treballem de la mà dels ajuntaments en allò on ells no donen servei.

El Servei d’Emprenedoria publica un butlletí mensual, disponible en línia per estar al dia sobre el món de l’emprenedoria al Maresme.

A continuació podeu recuperar l’entrevista a Natàlia Montoya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *