La situació política a Gàmbia altera els plans d’ASSF

Soldats d'Unió Africana a Gàmbia - Font: El País
Soldats d'Unió Africana a Gàmbia - Font: El País

Demà dissabte, diversos membres de l’ONG calellenca Acció Solidària Sense Fronteres viatgen a Gàmbia, a repartir el material humanitari que hi han enviat amb un contenidor. És material recollit gràcies a la solidaritat de gent de Calella i rodalies.

De fet, cada any l’ONG hi envia un contenidor. Però aquest any la situació és diferent. Un canvi polític a Gàmbia entorpeix l’acció solidària de l’entitat. El país africà ha derrocat la dictadura i ara hi ha una ocupació de l’Exèrcit d’Unió Africana que intenta garantir la consolidació d’un sistema democràtic. Això ha fet que la Fundació que fins ara s’ocupava de recollir i buidar el contenidor que l’ONG envia cada any ara s’ha dissolt. Per tant els membres d’Acció Solidària Sense Fronteres hauran de pagar de la seva butxaca la descàrrega del material. Ho explica Rafa Bellver: “Tots els contactes que teniem han desaparegut. Ara n’hem de fer de nous. Hem d’anar nosaltres personalment a treure el contenidor i buscar transport per anar a rerpartir-ho tot. Això tindrà un cost, però mantenim tots els contactes amb hospitals, per això no hi haurà problema. Lúnic és que tindrem una despesa extra per treure el contenidor del port i el transport. Ja ho tenim assumit. Hi ha moltes persones de Calella que s’han compromès amb nosaltres i hem de donar el do de pit i complir amb el que fem cada any“.

Aquest any l’ONG impulsa un pla agrícola a la regió nord de Gàmbia, i el material necessari per tirar endavant el projecte és el més valuós que han portat cap a l’Àfrica,  tot i que també hi ha material sanitari i escolar. Rafa Bellver: “Duem la bomba d’aigua per cavar a 30 metres, amb plaques fotovoltàiques i aquset any això és el número 1 al contenidor. també hi ha llençols, matalassos, medecines, cadires i taules per col·legis…

L’estada a Gàmbia durarà uns 15 dies.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Rafa Bellver, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat