L’altra cara del caos a Rodalies: augmenta el lloguer de cotxes i ús de vehicles compartits

El robatori de coure de diumenge passat a Rodalies, amb una jornada caòtica i un dilluns amb l’R1 només amb servei fins a Badalona, ha disparat l’ús de les aplicacions de cotxe compartit i de lloguer en un 40%. En empreses de lloguer de vehicles locals no han notat un increment del servei i en les aplicacions més populars s’ofereixen una desena de viatges diaris fins a Barcelona.

Les incidències en el servei de Rodalies han fet augmentar un 40% el lloguer de vehicles i la mobilitat compartida, segons la Fecavem, la patronal catalana d’automoció. L’entitat destaca una demanda similar a la de Setmana Santa i la situa en diferents comarques i, entre elles, el Maresme. Des de Llumacar Rentacar, el gerent de l’empresa pinedenca, Marcos Mar, explica que no han notat un augment de la demanda. Afegeix que no resulta comú llogar un cotxe per baixar a Barcelona, ja que representa un cost elevat:

Des de Llumacar Rentacar fan notar que la majoria de clients que tenen són estrangers, o bé gent que s’ha de desplaçar ocasionalment a Barcelona i tenen un vehicle que no compleix els requisits per entrar a la zona de baixes emissions de la capital.

Per la seva part, a les aplicacions més comunes de vehicle compartit, una desena d’usuaris ofereixen compartir despeses per fer el trajecte Calella- Barcelona en un dijous feiner com és el de demà. Tres d’aquests trajectes són en hora punta, entre les 6 i les 9 del matí i se’n programen de tornada, també en hora punta.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *