El CAP de Calella obre una escola de salut per a persones majors de 60 anys

ESCOLA ADULTS 20220817

L’envelliment físic i mental saludable, la nutrició, la sexualitat o la memòria són alguns dels temes que s’abordaran a l’escola de salut del CAP de Calella que promou la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en el marc de programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària. Està pensat com un espai de trobada per promoure els bons hàbits entre la població major de 60 anys i acompanyar-los en l’aprenentatge i coneixement de la salut física i mental per tal de millorar-los. Començarà el 13 de setembre i es faran sessions i tallers setmanals fins el 20 de desembre. El període d’inscripcions ja està obert.

Els professionals del CAP de Calella participaran a les 14 sessions de l’escola de salut que impulsa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Aniran del 13 de setembre al 20 de desembre, amb cites setmanals, cada dimarts al matí, a la biblioteca municipal. Es faran tallers i sessions dinàmiques sobre temàtiques relacionades amb l’àmbit de la salut, l’envelliment actiu, les relacions socials o, fins i tot, la seguretat ciutadana.

ESCOLA DE SALUT CALELLA 20220817

Sílvia Rams és treballadora social de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i referent de l’Escola de Salut.

Està demostrat que pels estudis de l’Agència de Salut Pública, que tenen un impacte positiu i augmenten la qualitat de vida de les persones i que són més efectives quan es fan en sessions grupals perquè fomenten l’escolta i donen importància a les vivències de les persones. D’aquesta manera reduïm l’aillament social i reforcem la salut col·lectiva.

Aquest espai de trobada s’adreça a persones majors de 60 anys considerant que és l’edat que obre a una etapa vital en què es poden tenir menys relacions socials o patir una bretxa digital que impedeix tenir accés a informacions claus per mantenir una bona salut física i mental.

L’escola de salut va adreçat a persones grans per millorar la seva salut, tant la percebuda com la real, i els seus coneixements i habilitats per cuidar-se. També per reduir el sentiment de solitud nouvinguda.

Les persones interessades ja poden inscriure’s al CAP de Calella. En aquesta primera edició, l’escola de salut també es posarà en funcionament al CAP de Lloret de Mar, amb la idea que s’estengui a d’altres ambulatoris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *