La Taula sobre l’Emergència Climàtica es reuneix avui per debatre localment sobre el futur del planeta

RECOLLIDA

La Taula sobre l’Emergència Climàtica es reunirà aquest vespre per celebrar la seva primera trobada en la qual començaran a treballar per pal·liar els efectes del canvi climàtic. El Ple Municipal va aprovar la creació de la taula amb l’objectiu de buscar mesures que, des de l’àmbit local, permetin afrontar el nou escenari mediambiental. La mesa vindrà precedida per una conferència a càrrec dels tres experts que formen part de la taula. Són el geògraf Martí Boada, el biòleg marí Francesc Peters, i l’ornitòleg Enric Badosa. En aquesta primera trobada es decidirà la periodicitat de les sessions i es posarà fil l’agulla als seus objectius: planificar i desenvolupar un Pla Municipal de resposta a l’emergència climàtica.

Aquesta Taula haurà de determinar quines accions es poden fer per mitigar els efectes del canvi climàtic. A l’espera del treball que pugui fer la mesa, des de l’àrea de Sostenibilitat, i a partir d’una moció de Calella en Comú, s’ha encarregat un estudi per conèixer i determinar els efectes que podria tenir el canvi climàtic sobre les dues principals àrees verdes de Calella: el parc Dalmau i el passeig de Mar. Ho ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV el regidor de sostenibilitat, Albert Torrent.

Ve d’una proposta dels comuns al Ple, aprovada per unanimitat, per fer un estudi de l’efecte del canvi climàtic en els plants del Passeig. És un fet extraordinari que el plàtan visqui tan a prop de mar, perquè no és el seu lloc natural i l’aire salinitzat l’hauria d’afectar molt. I en canvi, els nostres fa cent anys que hi són. Per tant aquest estudi va ser una bona proposta per saber quin és l’estat de salut i quin serà el seu futur amb el canvi climàtic. Llavors des del govern també vam decidir fer extensiu aquest estudi als arbres del Parc Dalmau.

Aquest estudi s’acaba d’adjudicar a una empresa que serà l’encarregada de fer la previsió. L’equip de govern espera poder tenir-ne els resultats de cara la primavera.

Tot just hem encomanat aquest estudi a una empresa que ens va recomanar el professor Boada, i esperem que ens doni algunes pautes per conversar els arbres durant molts anys. Aquesta empresa ja estan treballant però encara no sabem cap previsió, esperem això si, tenir l’estudi per abans de l’estiu.

Torrent també ha assegurat que se seguiran totes les pautes d’actuació que marqui l’estudi. La Taula d’Emergència s’encarregarà també de proposar noves accions i nous estudis.

La primera Taula sobre l’Emergència Climàtica se celebrarà aquest vespre i vindrà precedida per una conferència oberta al públic a les 19 a l’Espai Municipal de Can Saleta. Aquesta conferència es podrà seguir en directe per Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat