Un missatge al mòbil per informar als familiars quan un pacient entra al quiròfan

L’espera pot resultar eterna quan a un familiar l’estan intervenint quirúrgicament. No tenir una informació puntual i de primera mà de com s’està desenvolupant l’operació acostuma a angoixar als familiars i, contra això, i en el marc del projecte de digitalització que està fent la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, aquest juliol s’ha posat en marxa un sistema d’enviament automàtic de missatges a mòbils que informa quan el pacient entra a quiròfan i, a partir d’aquí, de tots els canvis d’ubicació dins del mateix centre.

És una iniciativa pionera en hospitals comarcals de la Regió Sanitària de Girona, tot i que ja funciona en hospitals de primer nivell. Els hospitals de Calella i Blanes ho han començat a utilitzar aquest mes.

El nou sistema representa una millora en la qualitat de l’atenció als usuaris perquè se’ls manté informats durant tot el procés quirúrgic. Maria Rosa Brutau, infermera de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha destacat que també contribueix a facilitar la feina dels professionals de la unitat.

Treballem perquè el pacient i la família estiguin contents i també ajudem a les infermeres de la unitat a conèixer en quin moment del procés està, i facilita la seva tasca. Amb una acció resolem diferents temes.

Per poder accedir al servei, els familiars han de facilitar al personal assistencial el número de telèfon on volen rebre les notificacions. Són quatre i fan referència a la ubicació del pacient, no al resultat de la intervenció.

Per ara, aquests missatges només s’activen en pacients programats en ingrés.

Hem començat per aquests pacients, els programats amb dia i hora i amb uns dies d’estada a l’Hospital. En un futur, ho ampliarem als pacients que venen el mateix dia, els intervenim, i marxen a casa al cap d’unes hores. Volem arribar a tots els pacients que entren a l’àrea quirúrgica.

Aquesta iniciativa forma part del projecte de digitalització del procés quirúrgic que ha endegat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *