La Traviata, l’obra de Giuseppe Verdi, al NEC

Amb una posada en escena renovada, el Cor i Orquestra Harmonia torna a representar a Calella l’obra de Giuseppe Verdi, La Traviata, una de les òperes més representades als teatres d’òpera de tot el mon, coneguda per les seves populars melodies. És la segona vegada que el Cor i Orquestra porta l’obra de Verdi a la nostra ciutat. El 2016 ja se’n va fer una representació.

El director musical, el calellenc Albert Deprius, ha explicat que la posada en escena d’enguany no té res a veure amb la que es va poder veure ara fa 6 anys.

No té res a veure amb la Traviata que vam fer l’altra vegada; és una posada en escena totalment diferent. Cada persona té el seu segell, tant musical com d’escena. Musicalment ho dirigeixo jo i l’escena la dirigeix la Maria Voronkova, que l’altre vegada no la va dirigir. Una posada en escena nova que esperem encaixi bé i agradi.

Maria Voronkona, que ja ha col·laborat en altres ocasions amb l’Associació Cor i Orquestra Harmonia, és l’encarregada de donar vida a la posada en escena que, tal i com ha avançat el mateix Deprius, tindrà un punt de contemporani i comptarà amb la ballarina Olga Ponce.

En aquest cas és Olga Ponce, una ballarina contemporània molt reconeguda. Ella farà la coreografia; la posada en escena que fem té un punt de contemporani. La gent no veurà vestits d’època, no veuran la Traviata que potser tenen al cap, i que és la que més s’ha vist. És una posada en escena contemporània, per tant, el ballet també farà dansa contemporània.

Albert Deprius està convençut que el públic que hi assisteixi sortirà del teatre molt satisfet.

Una Traviata amb bons cantants, amb una bona orquestra i una bona producció, i una posada en escena contemporània, diferent, però que avui en dia és el que més s’estila a grans teatres d’òpera; no desencaixa gens amb qualsevol Traviata que puguin veure a qualsevol teatre d’òpera del mon. Crec que sortiran molt contents perquè musicalment funciona molt bé. Tinc la sort d’estar envoltat d’un equip brutal que està treballant dia i nit en la part musical, l’organitzativa, les llums..

Deprius molt crític per com els estan afectant les obres de millora a la Mozart

Albert Deprius ha aprofitat l’ocasió per fer públic el seu malestar per com s’està gestionant la Sala Mozart, immersa en unes obres que encara no han acabat, i que provoquen que als assajos hi hagi presència d’operaris amunt i avall. Ha dit que hi fa una calor tremenda, que l’aire condicionat no està acabat de muntar, i que és inhumà que hi hagi persones treballant 12 hores en aquestes condicions.

No voldria dir res que ofengués a ningú, sobretot a l’ajuntament, però la Sala Mozart actualment no hauria d’estar oberta, parlant clar. La sala està en un procés d’obres i l’obra actual no està acabada. Hem entrat nosaltres a assajar i a muntar La Traviata havent de muntar l’escenografia amb paletes i gent treballant per allà. Aquesta és una dificultat molt gran que només podem entendre les persones que estem trepitjant escenari i que tenim aquesta professió. El tema de l’aire condicionat, que no està acabat. Està fent una calor tremenda i és inhumà tenir persones treballant 12 hores al teatre muntant focus, escenografia i fent memòries . Quan s’ha de tocar el crostó, s’ha de tocar, i jo aquesta vegada em sento poc recolzat en aquest tema. No val a dir que és el que hi ha. Si és el que hi ha i se sabia, s’hagués hagut de tancar el teatre.

L’estrena de La Traviata serà aquest divendres 8 de juliol a les 21,00h al teatre de la Sala Mozart, i hi haurà dues ocasions més per poder veure l’espectacle: diumenge 10 de juliol a les 19,00h de la tarda, i el dissabte dia 16 a les 21,00h del vespre.

Les entrades, a preus que van dels 25 als 35€, es poden comprar al web www.entrapolis.com i a la taquilla del teatre, a partir de les 18,00h de la tarda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.