La vacunació contra la Covid es trasllada demà a la Fàbrica Llobet-Guri

El CAP de Calella enllesteix els preparatius per obrir el nou punt de vacunació contra la Covid. A partir de demà, la campanya se centralitzarà a la Fàbrica Llobet-Guri i es desenvoluparà seguint les indicacions del pla de vacunació. Ara mateix, s’està administrant la segona dosi a les persones de més de 80 anys que quedaven i s’ha començat amb la franja de 79 a 70 anys, a qui s’està citant a mesura que van arribant les vacunes.

Un dels espais més amplis de Calella es posa a disposició de la campanya de vacunació contra la Covid. Les condicions de la sala sense columnes de la Fàbrica Llobet-Guri, que permet tenir una entrada i sortida independents, dona un plus de seguretat als usuaris i als professionals d’atenció primària que se n’encarreguen. A més, reuneix les característiques necessàries per quan es pugui fer de forma massiva al conjunt de la població.

Començarà a funcionar com a nou punt de vacunació a les dotze del migdia, rebent als usuaris que han estat citats pel CAP de Calella. Ara mateix s’està acabant de donar la pauta completa als majors de 80 anys, i s’està posant la primera dosi a la franja de 79 a 70 anys, començant pels de més edat. A tot se’ls està administrant la vacuna de Pfizer.

Aquest dimecres arriba a Espanya la vacuna monodosi

El pla de vacunació espanyol comptarà amb les noves dosis de la vacuna del laboratori nordamericà Johson & Johnson, que arriben aquest dimecres a Espanya, 24 hores més tard del previst. La principal particularitat és que només necessita una dosi i la seva administració permetrà avançar el grau d’immunització de la població.

Sanitat ha avançat que es rebran fins a 5,5 milions de vials de Janssen entre els mesos d’abril i juny. La primera entrega serà de 300.000 unitats. Les primeres es destinaran al grup d’edat comprès entre els 70 i els 79 anys.

Mentrestant, es continua administrant la vacuna d’AstraZeneca a la població d’entre 60 i 69 anys, segons les noves directrius estatals arran dels casos de trombosis que continuen apareixent entre la població.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *