Esquerra demana reunions que resolguin “la falta de comunicació” del Govern amb l’oposició

Intervenció de Xavier Ponsdomènec en l’última Audiència Pública celebrada a Calella (gener del 2020)
Intervenció de Xavier Ponsdomènec en l’última Audiència Pública celebrada a Calella (gener del 2020)

Esquerra posa sobre la taula una solució perquè el Govern Municipal millori la comunicació amb la resta de partits de l’arc plenari. Ja no parla de falta de transparència però manté la crítica per les cada vegada més difícils relacions amb l’executiu per la seva poca predisposició a mantenir-los informats de qüestions de ciutat. El cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, ha anunciat que exigiran el compliment del ROM (Reglament Orgànic Municipal) que fixa que es poden convocar reunions informatives de la Junta de Portaveus.

Esquerra s’agafarà al ROM per resoldre la “falta de comunicació” de l’executiu de Candini amb la resta de partits. En l’article 43.2 sobre la Junta de Portaveus diu que “es reunirà també, com a mínim un cop cada tres mesos, amb caràcter informatiu, per tractar temes d’interès general per a la ciutat”. El cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, ho demanarà per escrit amb l’ànim de posar solució a un problema del qual en responsabilitza als partits del Govern Municipal.

Crec que hi ha falta de comunicació entre el Govern i la resta del plenari (…) En el ROM, en el capítol que fa referència a la Junta de Portaveus, diu que es reuneix a instàncies de l’alcalde o a petició d’un terç dels membres. I també, com a mínim, una vegada cada tres mesos. I això no es compleix. Demanarem al Govern que es faci.

En l’entrevista d’avui al programa La Ciutat, Xavier Ponsdomènech, ha mantingut la crítica per la política que desplega l’executiu de Montserrat Candini, que assegura continua sent de “façana” en comptes de resoldre les urgències i necessitats de la ciutadania. Ha posat d’exemple la despesa que es fa a l’àrea de Comunicació.

Jo només veig anuncis de finestres al món. Avui he vist el promocional de la Volta… Tot és política de façana. Tenim un equip de Comunicació amb un pressupost de 70.000 euros i un cap de Comunicació de Mataró que no l’hem vist mai per Calella, i que costa molts diners. Una persones que fa vídeos i una altra que fa fotos. Cal tot això quan tenim moltes parts de la ciutat desateses?

El cap de l’oposició s’ha queixat que es continuïn posant estàtues i que ara s’impulsi el projecte per tenir bandera oficial, però que no es desenvolupi el projecte de remodelació de la plaça de l’Estació, tal com va aprovar el ple. A més, ha denunciat que falta manteniment als contenidors i als escocells del Passeig Manuel Puivert, per on ha reclamat una intervenció definitiva que acabi amb els bassals d’aigua.

Ponsdomènech ha lamentat que tampoc se’ls escolti quan reclamen un menjador social, que Esquerra també voldria que donés servei d’higiene. Candini va dir divendres que no era necessari perquè ja es disposa del de Poblenou.

Obrir un menjador que també doni servei d’higiene (…) Seguim apostant per obrir-lo perquè és necessari i així ho indiquen els números. Ens hauríem de reunir amb les entitats, ja sigui Creu Roja o Càritas.

Sobre la platja de gossos, Ponsdomènech s’ha mostrat confiat que s’obtindran les signatures necessàries per convocar la consulta. Esquerra és un dels partits que dona suport a la campanya i que demanarà el sí. Ha opinat sobre les manifestacions de Candini quan va dir que aquests espais no són bons per als animals de companyia i que molts veterinaris els desaconsellen.

Em va sobtar molt. No sé a quins veterinaris ha consultat, perquè molts d’ells son punt de recollida de signatures (…) Farem una enquesta en aquests punts perquè la gent ens digui a on la vol. Ho estem treballant, però ens decantaríem perquè la zona de Les Roques no ho sigui.

Esquerra creu fermament que el procés no referendari es durà a terme durant aquest any 2021. En les pròximes setmanes podria donar a conèixer per quina ubicació es decanten, descartant ja la zona de les Roques.

Sobre el conflicte veïnal a la Bruna, la solució d’Esquerra passa perquè el llançament s’executi de forma immediata.

És veritat que la primera etapa, quan hi havia l’associació i les famílies, és molt diferent al punt en el qual ens trobem ara. Ara sí veiem que el desnonament hauria de ser imminent per tot el que s’hi genera dins i és molt preocupant.

Esquerra creu que el Govern de Calella va cometre l’error de no actuar amb prou rapidesa quan hi havia famílies amb menors vivint a La Bruna.

En un altre ordre de qüestions, el líder dels republicans també s’ha posicionat en relació a la demanda d’un centre integral per a la gent gran que fa el president de l’Espai Caixa. Creu que no s’ha d’obrir un equipament exclusiu per al col·lectiu sinó que les seves necessitats d’espai les hauria de cobrir el centre cívic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *