La setmana de vaga a la sanitat concertada es podria confirmar demà

El sindicat Metges de Catalunya es reunirà demà divendres amb la patronal de la sanitat concertada per intentar arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga anunciada per la setmana vinent. Es faria entre el dilluns 18 i el divendres 22 de febrer, i afectaria el servei de l’hospital Sant Jaume i el CAP de Calella.

La sanitat concertada a Catalunya podria viure a partir de la setmana vinent una segona vaga en tan sols dos mesos si sindicat i patronal no arriben a un acord sobre les demandes dels facultatius. Són relatives amb les condicions amb què donen el servei assistencial, qüestions laborals i també retributives.

Demà hi ha prevista una reunió entre les parts, amb la mediació de Treball, després de la qual s’anunciarà si les negociacions que han mantingut en els últims dies arriben a bon port.

El president del sector dels hospitals concertats de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, adverteix de les conseqüències que podria suposar que no es millorin les condicions del servei.

Si aquestes reivindicacions no es veuen d’alguna manera ateses és evident que el malestar seguirà existint i s’haurà de canalitzar d’alguna manera. Els nostres companys ens diuen que si no hi ha un progrés significatiu, l’única manera que ens queda per aconseguir-ho seria continuar [amb les aturades].

A l’espera del resultat de la reunió, a partir de la setmana vinent tots els dispositius de la concertada funcionarien amb serveis mínims; que seran del 100% a les urgències. També es garanteix tota l’activitat quirúrgica inajornable, els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia urgents i de necessitat vital.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *