Òmnium aprova la creació de la territorial de l’Alt Maresme

Planas, de la junta gestora, intervenint en l’acte per l’inici del judici
Planas, de la junta gestora, intervenint en l’acte per l’inici del judici

La secció local d’Òmnium Montnegre ha passat a ser la nova territorial de l’Alt Maresme. La junta nacional ho va aprovar la junta nacional de l’entitat i se n’ha donat compte a l’assemblea del Maresme. Pel moment, s’ha creat una junta gestora que s’encarregarà de dirigir la transició formal i tècnica que conduirà a la plena constitució de la territorial, que aviat anunciarà on obrirà la seva seu.

Jaume Planas i Míriam Sellés, com a voluntaris de la que era secció local Montnegre, formen part de la junta gestora que s’ha creat per fer la transició i culminar el procés de constitució de la nova territorial de l’Alt Maresme.

En una entrevista a l’Info Migdia, Planas ha explicat que aquest pas permetrà que Òmnium arribi de forma més directa a les poblacions i exploti el seu potencial com a eina de país.

Estàs més a prop dels municipis. Ara com a Òmnium Alt Maresme abastem el territori des va de Canet a Tordera. Els lligams històrics i la interrelació que hi ha entre nosaltres és la força i l’eina.

El canvi ha estat aprovat per la junta nacional i s’ha presentat formalment a l’assemblea de la territorial del Maresme, de la qual en depenia fins ara la secció local Montnegre.

El procés encara no s’ha acabat i pròximament es farà una presentació als socis.

El 22 de març hi ha l’acte de presentació de la junta gestora que es farà a l’Auditori de Pineda, on s’exposaran les línies d’actuació per aquest any i per a la constitució de la junta territorial. Serà per als socis de l’Alt Maresme.

A l’Alt Maresme, Òmnium Cultural hi té 2.000 socis. Encara no s’ha volgut fer públic on hi establiran la seva seu, on es concentrarà el treball preparatoris dels actes i campanyes que tradicionalment s’impulsen i les noves, sobretot vinculades al procés i al judici que està en marxa.

El diari del judici

Òmnium Cultural ha començat a repartir de forma gratuïta, i per tot el país, 120.000 exemplars del diari Judici a la democràcia, coincidint amb el procés contra els dotze líders independentistes, entre els quals hi ha el president de l’entitat, Jordi Cuixart.

A la publicació s’hi denuncia la vulneració de drets fonamentals per part de l’Estat espanyol, el paper de l’extrema dreta com a acusació popular, el pronunciament en contra de la repressió d’entitats internacionals pro drets i les nombroses sentències judicials polèmiques de casos com el de La Manada, de la banca i les hipoteques i en contra de la llibertat d’expressió. També s’hi pot llegir una entrevista a l’advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, i un perfil de l’actor Alberto San Juan.

 

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat