Òmnium aprova la creació de la territorial de l’Alt Maresme

Planas, de la junta gestora, intervenint en l’acte per l’inici del judici

La secció local d’Òmnium Montnegre ha passat a ser la nova territorial de l’Alt Maresme. La junta nacional ho va aprovar la junta nacional de l’entitat i se n’ha donat compte a l’assemblea del Maresme. Pel moment, s’ha creat una junta gestora que s’encarregarà de dirigir la transició formal i tècnica que conduirà a la plena constitució de la territorial, que aviat anunciarà on obrirà la seva seu.

Jaume Planas i Míriam Sellés, com a voluntaris de la que era secció local Montnegre, formen part de la junta gestora que s’ha creat per fer la transició i culminar el procés de constitució de la nova territorial de l’Alt Maresme.

En una entrevista a l’Info Migdia, Planas ha explicat que aquest pas permetrà que Òmnium arribi de forma més directa a les poblacions i exploti el seu potencial com a eina de país.

Estàs més a prop dels municipis. Ara com a Òmnium Alt Maresme abastem el territori des va de Canet a Tordera. Els lligams històrics i la interrelació que hi ha entre nosaltres és la força i l’eina.

El canvi ha estat aprovat per la junta nacional i s’ha presentat formalment a l’assemblea de la territorial del Maresme, de la qual en depenia fins ara la secció local Montnegre.

El procés encara no s’ha acabat i pròximament es farà una presentació als socis.

El 22 de març hi ha l’acte de presentació de la junta gestora que es farà a l’Auditori de Pineda, on s’exposaran les línies d’actuació per aquest any i per a la constitució de la junta territorial. Serà per als socis de l’Alt Maresme.

A l’Alt Maresme, Òmnium Cultural hi té 2.000 socis. Encara no s’ha volgut fer públic on hi establiran la seva seu, on es concentrarà el treball preparatoris dels actes i campanyes que tradicionalment s’impulsen i les noves, sobretot vinculades al procés i al judici que està en marxa.

El diari del judici

Òmnium Cultural ha començat a repartir de forma gratuïta, i per tot el país, 120.000 exemplars del diari Judici a la democràcia, coincidint amb el procés contra els dotze líders independentistes, entre els quals hi ha el president de l’entitat, Jordi Cuixart.

A la publicació s’hi denuncia la vulneració de drets fonamentals per part de l’Estat espanyol, el paper de l’extrema dreta com a acusació popular, el pronunciament en contra de la repressió d’entitats internacionals pro drets i les nombroses sentències judicials polèmiques de casos com el de La Manada, de la banca i les hipoteques i en contra de la llibertat d’expressió. També s’hi pot llegir una entrevista a l’advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, i un perfil de l’actor Alberto San Juan.

 

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *