L’AAVV Calella Centre reclama tarifes més econòmiques per als residents que aparquen a la zona blava

L’abonament setmanal de zona blava per a residents és de 7 euros. Un cost mensual de 28 euros que l’Associació de Veïns Calella Centre considera desmesurat i davant del qual demana que s’implanti un sistema equivalent al de l’Àrea Verda que funciona en ciutats com Barcelona i Badalona. En paral·lel, l’entitat veïnal planteja obrir un procés d’anàlisi sobre el funcionament de la zona blava i l’ocupació que té durant l’hivern al centre del poble, a l’àrea compresa entre la Riera Capaspre i el Rierany dels Frares. Creu que seria oportú, en determinats carrers i èpoques, alliberar-les de pagament com ja s’està fent a l’anomenada zona turística.

Propostes concretes de mobilitat que l’Associació de Veïns Calella Centre ha compartit i fet públic a través de les xarxes socials, després d’haver-ne informat al Govern Municipal. Manuel Garcia, el president de l’entitat veïnal, ha explicat la seva proposta de tarifació de zona blava, i en concret d’abonaments per als residents.

“Proposem senyalitzar zones verdes i arribar a un acord sobre el tipus d’abonament a aplicar, que seria en funció dels impostos i les característiques de la ciutat. Hem de tenir en compte que a Barcelona i a Badalona tenen abonaments que costen 50 euros l’any”, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Calella Centre també considera necessari replantejar l’actual mapa d’aparcament al centre urbà. Garcia es refereix directament a ampliar la zona blava d’estiu en carrers on es detecta un baix nivell d’ocupació. “Que hi hagi zona blava tot l’any ens sembla excessiu. Creiem que seria més just iniciar un procés de valoració sobre la possibilitat de suprimir aquestes places de pagament en determinats mesos de l’any, com es fa a la zona turística”, ha especificat.

El president de l’associació veïnal ha reiterat que aquesta proposta va quedar recollida en el document que van presentar oficialment al Govern, i del qual encara no n’han tingut resposta. En aquest sentit, admet que les relacions i la comunicació està lluny de ser fluïda.

“Va ser la mateixa alcaldessa qui ens va demanar que presentéssim un escrit amb tots els temes que plantejavem com associació, ho vam fer a finals de setembre o principis d’octubre i portem molts mesos esperant (…) Crec que ens mereixem el mateix respecte que qualsevol altre entitat i un mínim d’atenció. S’han equivocat si ho plantegem com un ‘estàs amb mi o contra mi’, no és la millor posició per al diàleg, la tolerància i la convivència”, ha recriminat Garcia.

No ho descarten, però de moment l’Associació de Veïns Calella Centre no planteja organitzar una campanya de recollida de signatures per fer constar el suport ciutadà a la seva proposta quant a l’aparcament.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Manuel Garcia, president de l’Associació de Veïns Calella Centre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.