Alerta per intensitat de pluja durant les pròximes hores al Maresme

Es complica la situació meteorològica al Maresme, amb pluges que en les pròximes hores descarregaran de forma abundant i amb intensitat i que també podrien anar acompanyades de calamarsa i fort vent. Per això, Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla INUNCAT amb especial atenció a sis comarques: el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf i els dos Vallesos. Estarà vigent fins demà dissabte al migdia, per donar pas a un diumenge que la previsió apunta serà tranquil, amb més estones de sol que de núvols.

S’espera una tarda de divendres de fortes tempestes en alguns punts de Catalunya que podrien ocasionar aiguats i inundacions. Per això, l’alerta del Pla INUNCAT, actiu des d’aquest matí i fins demà dissabte al migdia, sobretot al litoral central i nord del país. Les comarques que especialment estan sota alerta són el Barcelonès, el Maresme, el Baix Llobregat, el Garraf i els Vallesos.

D’acord amb les indicacions de Protecció Civil, els xàfecs poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. A més, aniran acompanyats de tempesta i fenòmens de temps violent, com fortes ratxes de vent, calamarsa i, fins i tot esclafits, d’acord amb el Meteocat.

ALERTA METEOCAT 20220916

Per aquest motiu, es demana prudència en zones urbanes per possible acumulació d’aigua als carrers, així com inundacions en garatges, baixos i locals.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *