L’Acadèmia de Ciències Mèdiques organitza una jornada per reconèixer la recerca sanitària que es fa al Maresme

L'equip de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva premiat en l'última edició de la jornada

Calella acollirà aquest dijous la 22ena edició de la jornada de recerca sanitària del Maresme que organitzen conjuntament la filial comarcal de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Es farà a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri i inclourà la presentació de diverses comunicacions fetes pels professionals de la comarca.

La presidenta de la filial maresmenca i directora de l’Equip d’Atenció Primària de Calella, Susanna Curós, ha explicat l’objectiu és donar a conèixer i posar en comú els estudis i les investigacions que hi ha en marxa al territori, tant en l’àmbit hospitalari com el de l’atenció primària. Curós ha posat en valor la diversitat de temàtiques a què es dedica la recerca mèdica.

Ens estem trobant que cada vegada hi ha més diversitat d’estudis. Tenint en compte que també es presenten estudis de l’àmbit de l’hospitalària i la primària, com d’estaments professionals diferents.

Des de l’Acadèmia es reconeix la dificultat d’iniciar projectes i estudis de recerca per part dels professionals, sobretot per falta de temps de dedicació. L’esforç que fan es vol premiar durant la jornada amb l’atorgament de diversos premis i tres beques, dotades econòmicament.

Fem entrega de premis que tenen a veure amb la jornada, i en aquest cas la presentació que es fa ho determina en certa mesura; però també sobre les millors comunicacions que s’han publicat en revistes científiques i especialitzades. A més, donem tres beques i el premi honorífic Jaume Esperalba i Terrades.

Abans de la concessió de les beques es donarà compte dels resultats dels treballs d’investigació que es van impulsar durant l’any 2018. L’acte de clausura estarà presidit per l’alcaldessa en funcions, Montserrat Candini.

En l’última edició, un equip multidisciplinar de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va rebre el premi premi al millor treball en l’àmbit d’atenció primària per un estudi sobre el tractament de les infeccions urinàries.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *