Cs es desmarca dels blocs i presentarà Gomís a la investidura

Imatge d’arxiu

El coordinador d’Acció Institucional del Maresme de Ciutadans, José Maria Cano, ha confirmat a Ràdio Calella TV que el seu cap de llista a Calella, Guillermo Gomís, no votarà a favor de la investidura de Montserrat Candini (Junts per Calella) ni de Xavier Ponsdomènech (ERC). Això contradiu el que havia avançat Gomis, que divendres passat va declarar que es mullaria i amb el seu vot decisiu donaria l’alcaldia a un dels candidats dels dos blocs majoritaris sortits de les eleccions municipals. Ara però, el partit ha sentenciat que no afavorirà activament l’accés al Govern Municipal a un dirigent independentista i que optarà per la via intermitja: Gomís presentarà candidatura i es votarà a ell mateix.

José Maria Cano ha declarat a Ràdio Calella TV que el partit mai es va plantejar votar a favor de cap candidat independentista per fer una política excloent.

Sempre hem estat molt clars: no donarem suport a cap candidatura independentista, en aquest cas ni Junts per Calella i ni ERC, sobretot pel nostre projecte i perquè fan una política excloent tractant a ciutadans de primera i altres de segona. Nosaltres defensem un projecte reformista i constitucionalista que no lliga amb la manera de fer i que constata l’històric dels independentistes a Calella. Per tant, el nostre candidat es presentarà i es votarà a ell mateix.

Segons el coordinador d’Acció Institucional del Maresme, el posicionament del partit ha estat clar des de l’endemà de les eleccions preveient l’escenari postelectoral actual; però nega que això contradigui les declaracions de Gomís a Ràdio Calella TV en què directament va descartar l’opció de presentar candidatura pròpia.

En tot cas, Ciutadans desmenteix rotundament totes les informacions que apunten que el partit ha entrat a negociar contrapartides a canvi del seu vot. Cano afirma que ningú li ha posat un xec en blanc al davant.

No tinc cap notícia d’un plantejament que sembla il·lògic perquè totes les forces del municipi saben quina és la postura de Ciutadans (…) Amb mi personalment no s’ha posat en contacte ningú, converses de cortesia amb el Guillermo suposo que n’hi han hagut, però amb mi no s’han posat en contacte.

Preguntat per la gestió que el futur regidor de Cs farà del seu vot determinant per decantar majories al Ple de l’Ajuntament de Calella, José Maria Cano ha assegurat que sempre defensarà els interessos del conjunt de la ciutadania, amb actitud propositiva.

Treballarà per Calella, pels veïns i ciutadans, i valorarà totes les propostes. Però més enllà d’això també farà propostes amb el seu equip. Defensarà els temes socials i econòmics i sap que el seu vot és decisiu, i ho gestionarà (…) Mai hem plantejar fer un vot sistemàtic, sinó que s’analitzarà totes les propostes i es mirarà quines són positives per Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *