L’Agenda Llatinoamericana 2020: La revolució digital, nous relats i nous reptes

L’agenda Llatinoamericana 2020 tractarà els efectes de les noves tecnologies en el conjunt de la societat. Un Tsunami 4.0 que sacsejarà tot el món, és la metàfora que utilitza l’agenda Llatinoamericana per parlar de les noves tecnologies – en l’era del 5G i el web 5.0-, i fomentar el sentit crític. L’agenda va néixer l’any 1992 com a eina de reflexió al voltant de temes polítics i socials des d’una vessant constructiva i crítica.

El lema d’enguany és “Societat 4.0, nous relats nous reptes” on l’agenda Llatinoamericana 2020 tracta d’oferir una radiografia de quina és la situació actual i de fer propostes que contribueixin a crear un món més solidari i just. En parlava de tot plegat, Jordi Planas, coordinador a Catalunya i Balears de l’agenda Llatinoamericana, al programa La Ciutat.

Aquest any el tema és prou important pel que ens ve al damunt, les noves tecnologies. Que ja hi són, per tant fem una reflexió i obrim debat sobre fins a quin punt podem anivellar els valors humans amb aquestes noves tecnologies. El debat de tots els articles escrits es basen en preguntar-se en mans de qui està la tecnologia i com serà d’aquí a 15 anys la feina, qui tindrà feina, si tot són robots que podran pensar i tot.

Un recull de 60 articles i efemèrides amb la voluntat d’obrir debat sobre els efectes de les noves tecnologies i com afrontar els canvis, en una societat vinculada al 100% a les xarxes socials.

L’agenda també tracta el conflicte català de la mà del periodista Francesc Escribano i Martí Olivera.

Aquí tenim un problema molt proper i molt nostre, i faltaria més que les grans causes no hi siguin presents en aquesta agenda.

Una agenda que celebra 29 Anys d’eina pedagògica i que s’ha convertit en llibre clàssic patrimoni de la humanitat. Actualment s’edita en 14 països i en 4 idiomes diferents.

Cada país té la seva edició pròpia. A Catalunya tenim la nostra pròpia edició, que vol dir que l’enriquim amb textos molts propis d’aquí casa nostra. Perquè hi haurà temes que seran rellevants per un país determinat i nosaltres ho enfoquem d’una altra manera per enriquir i fer-ho més entenedor. Cada país, afegeix i modifica tot allò que creuen que pot enriquir més l’agenda.

L’Agenda Llatinoamericana 2020 es presentarà a Calella el dia 12 de desembre amb Arcadi Oliveres com a ponent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.