Les Jornades Gastronòmiques del fesol del ganxet arriben al Mercat Municipal

Dos establiments del Mercat Municipal de Calella participen a les Jornades Gastronòmiques del fesol del ganxet que se celebren al Maresme fins el 23 de desembre. Són el Nou Bar del Mercat i la parada Fem Salat, que ofereixen plats per promoure el consum d’aquest llegum de gust suau i gran cremositat.

Cèlia Romero, de la parada Fem Salat de venda de llegums, plats cuinats, pesca salada i conserves, ha explicat amb quines especialitats casolanes se suma a la iniciativa gastronòmica del Consell Comarcal del Maresme.

11115862_890537197670572_6117695723136065262_n“Oferim el fesol del ganxet cuit, el de la nova collita, que el tenim cada dia de dimarts a dissabte. I aprofitant les jornades gastronòmiques fem un plat de bacallà a la llauna, que també és la nostra especialitat, amb fesols del ganxet. És una cassoleta molt agradable amb el bacallà rostit, una salsa molt suau i un punt de forn que fa que els ingredients s’integrin molt bé. Una mica de pebre vermell i uns grans d’all”, ha detallat.

La paradista també ha assenyalat que les Jornades Gastronòmiques poden ser un bon pretext perquè els consumidors coneguin l’oferta del Mercat Municipal de Calella, i promocionar-lo. “Les jornades i totes les accions que es fan ens van molt bé per anar-nos especialitzant segons els gustos de la clientela, que volen que ens donin la seva opinió i ens demanin allò que els agrada”, ha dit a Ràdio Calella TV.

P4O0296De la seva banda, el Nou Bar del Mercat inclou a la seva carta un plat de mongeta del ganxet amb botifarra.

Calella és un dels divuit municipis del Maresme que participen a les Jornades Gastronòmiques dedicades en aquest edició al fesol del ganxet, i que se celebraran fins el 23 de desembre, quan el producte assoleix la seva màxima qualitat.

El tríptic informatiu de les jornades, que es distribueix per tota la comarca, recomana durant aquest temps visitar el Museu Arxiu Municipal i fa una referència a les activitats nadalenques, com per exemple la Fira de Nadal, el Pessebre vivent, el Caga tió i l’home dels nassos que organitza el Grup Pa, Vi i Moltó, concerts, i les activitats de la Marató TV3.

El fesol del ganxet fa quatre anys que va obtenir la Denominació d’Origen Protegida i el Maresme és un dels pocs territoris catalans on es conrea.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *