L’Agrupament Escolta Montnegre aplaudeix l’èxit de la Jamborinada

Més de 13.000 escoltes i minairons de diferents agrupacions dels Països Catalans han assistit a la macrotrobada més gran de CAUs que s’ha fet mai. Ha estat la Jamborinada i s’ha celebrat aquest passat cap de setmana a Tàrrega amb el lema “La força per moure el món”, d’acord amb la filosofia del moviment escolta que consisteix en promoure valors entre els infants i els joves.

Una setantena de membres de l’Agrupament Escolta Montnegre, entre escoltes i guies, van desplaçar-se fins a la capital de l’Urgell per participar en la trobada organitzada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Van acampar dissabte i diumenge i, en funció de la unitat, compartir amb altres escoltes de les activitats i tallers programats, i també lleure.

Els caps d’Unitat de l’Agrupament Escolta Montnegre de Calella n’han fet un balanç molt positiu per la possibilitat que han tingut els infants i joves d’interactuar amb altres escoltes i conèixer realitats diferents. “Han vist que no estem sols en el moviments i que som molts els qui gaudim de l’escoltisme”, destacava Mireia Nogué. “Els llops i daines, que son nens d’entre 8 i 9 anys, al·lucinàven pel fet de sentir altres accents, i amb la Jamborinada s’han adonat que hi ha gent d’altres parts de Catalunya que també van al CAU”, ressaltava Laura del Hoyo, una altra cap d’Unitat del CAU de Calella. I per Adrià Martínez, la Jamborinada ha servit també per “veure com s’organitzen i com treballen altres agrupaments”, i destacava l’ambient de l’acte central, que va reunir a tots els assistents. “Vam poder veure com milers i milers de persones feiem força, tots junts, per canviar el món”, explicava.

Joan Alarcón i Judith Brugarola són dos de la setantena d’escoltes del CAU de Calella que van acampar a Tàrrega i assistir a la Jamborinada. Explicaven algunes de les activitats que més els havíen agradat, com ara jocs de coneixença i sortides de descoberta de l’entorn, i xerrades sobre els refugiats, a més de concerts a la nit.

I també explicàven el programa d’activitat de la Jamborinada els escoltes d’un dels altres CAUs amb qui s’ha trobat el de Calella: l’Agrupament Escolta i Guia Puig d’Afrou, de la Demarcació de Girona.

La força per moure el món ha estat el lema de la macrotrobada d’escoltes i guies que es va fer entre dissabte i diumenge a Tàrrega, ique justament tenia per objectiu fer prendre consciència col·lectiva que amb la voluntat de tots es pot deixar el món millor de com el tenim. Pensant en les noves generacions i en les del futur.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *