Laia Noguera presenta “L’intrús”, el seu nou llibre de poemes

La lectura de Montserrat Abelló i Joan Vinyoli va ser fins a tal punt reveladora per a la poeta calellenca Laia Noguera, que d’aquí va néixer el seu nou llibre de poemes. És “L’íntrús”, editat per Meteora, i amb el qual va guanyar el premi Narcís Lunes i Boloix 2019 convocat per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. Encara no l’havia presentat a Calella, i ho ha fet avui a través de Ràdio Calella TV, aprofitant que aquest diumenge se celebra el Dia Mundial de la Poesia.

laia noguera llibreLaia Noguera va començar a escriure poemes ben aviat i ha recollit ja alguns dels premis més importants del país: l’Amadeu Oller, el Martí Dot, el Miquel de Palol o l’Ausiàs March de Gandia. Ara torna a l’actualitat amb L’intrús, un llibre especial escrit a partir de l’experiència de resseguir els passatges de Montserrat Abelló i Joan Vinyoli. Ella explica què vol transmetre.

Es pot entendre de moltes maneres, però una possibilitat és que la vida és molt rica i té molts matisos, i nosaltres, amb la voluntat de voler el que ens agrada i deixar el que no, ho manipulem. És aquesta intrusió de manipular el món amb els nostres paràmetres conceptuals.

Noguera triomfa en el gènere i el reivindica com una forma d’expressar-se que està a l’abast de tothom. Diu que la poesia permet connectar amb un mateix i aïllar-se dels discursos pessimistes que estan en auge.

Hi ha qui es pensa que la poesia que és de pocs i que són pocs els que tenen capacitat d’escriure-la, com si fos una cosa especial. La meva experiència és completament diferent: la creativitat i la capacitat d’expressió la té tothom. Qualsevol persona quan ha d’explicar coses que l’importen ho fa amb poesia, encara que no se n’adoni. Es fan servir metàfores, imatges… Es fa servir la paraula d’una forma que no és unívoca, que no és objectiva.

Noguera ha presentat L’intrús a Ràdio Calella TV acompanyada de la directora de la Biblioteca Municipal, Coral Prieto, a les vigílies del Dia Mundial de la Poesia, que es commemorarà aquest diumenge 21 de març.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *